StoryEditorOCM
DalmacijaKREATIVNO PROLJEĆE

Otvara se Ulica kaštelanskog crljenka

20. travnja 2017. - 00:16

Kreativno proljeće 2017. – projekt u organizaciji Grada Kaštela i javne ustanove Rera, u suorganizaciji Turističke zajednice grada Kaštela – svečano je otvoreno u Opatičkoj kući gomiličkog Kaštilca. Tu je uzvanicima, među kojima je bio i predsjednik Gradskog vijeća Denis Ivanović, predstavljen i projekt "Ulica Kaštelanskog crljenka".

Naime, riječ je o konceptu "kreativne ulice" koja bi se protezala od Kaštilca do kule Nehaj u Kaštel Štafiliću, a obuhvaćala bi i okolne ulice uz more, u kojima bi se odvijala različita kulturna događanja.

– Projekt Kreativno proljeće 2017. želi uključiti kreativne i kulturne industrije u formiranje turističke ponude grada i kao projekt dugoročno doprinijeti razvoju kulturnog identiteta grada kao kulturnog turističkog odredišta. Održavanjem manifestacije u predsezoni nastoji se produljiti turistička sezona u Kaštelima, kako bi se osigurao održivi razvoj turizma u gradu. Ovaj projekt želi postati tradicionalno događanje koje je nositelj međusektorske suradnje u daljnjem razvoju kreativnih i kulturnih industrija na razini grada – kazao je ovom prigodom Srećko Radnić iz javne ustanove Rera.

U ulici nazvanoj po svjetski poznatoj vinskoj sorti bit će ostavljen trajan spomen na kaštelanski crljenak.

– Izradit ćemo i cjeloviti prikaz Ulice, na Google maps i slično, označiti posebne lokacije i događanja kao i predstaviti prijedloge nekih rješenja za njih – dodao je Radnić.

Svi uzvanici su, osim u kapljicama vrhunskog crljenka, ove večeri uživali u kulinarskim delicijama Jakova Bedalova, poznatog kaštelanskog vinara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 11:58