StoryEditorOCM
Dalmacijavadili se i pištolji...

Bračanin krenuo faćkati konobaricu pa se potukao s vlasnikom restorana: Uhvatio me za vrat, pali smo na pod, a posebno me iznerviralo kad me uhvatio za genitalije...

8. svibnja 2017. - 10:06
matulic_firule1-010812

Zbog nanošenja teške tjelesne ozljede, Općinski sud u Splitu nepravomoćno je osudio Franu Baloevića (26) iz Postira na Braču na godinu dana zatvora, s rokom kušnje od tri godine. Osuđen je jer je 29. srpnja 2012. godine oko 21 sat u ugostiteljskom objektu "Marijana" bacio na tlo i udario više puta šakom u glavu vlasnika objekta Ivica Matulić zvanog Anđelinac. Od udaraca je Matulić zadobio ozljede oka te nagnječenje i krvarenje na lijevoj strani mozga.

Poslala me u p...m...

U svojoj obrani Baloević je rekao da se ne osjeća krivim. Po njemu, do sukoba je došlo jer je "faćkao" konobaricu.

- Bio sam tog dana s prijateljem na stočnom sajmu u Gažulu, nakon čega smo odlučili popiti piće i pojesti malo odojka u ugostiteljskom objektu "Marijana" na Vidovoj gori. Nakon što smo naručili jelo, pridružio nam se vlasnik Matulić, kojeg inače zovu Anđelinac, te smo neobavezno pričali o lovu, a Anđelinac nam je pokazivao pištolj zataknut za pojasom, nakon čega smo nastavili razgovarati. Pokušao sam faćkati konobaricu koja me je poslala u p….m……, pa sam ja razbio bocu sa stola. Gazda objekta mi je rekao: "Ako to učiniš još jednom, imat ćeš problema sa mnom."

Na te njegove riječi uzeo sam još jednu bocu i razbio je, nakon čega me je Matulić, koji je sjedio s moje lijeve strane, uhvatio za vrat. Obojica smo ustala i pala preko banka na pod, tako da sam ja pao Matuliću po glavi. Nastavili smo se udarati šakama, a u jednom trenutku on me čak i uhvatio za genitalije, što me je posebno iziritiralo. Dok smo se tukli, nisam na njemu vidio nikakve ozljede, a sve je trajalo 20-ak sekundi - kazao je, među ostalim, Baloević.

Oštećeni Matulić, pak, ispričao je na sudu da je tog dana u njegov objekt stigao Tonči Arnerić zvani Rio koji mu je ispričao da su ga u mjestu Gažul napali Manuel Gospodnetić i još neki ljudi koji su ga optužili da ga je Matulić poslao da provjeri situaciju s ponudom i cijenama u tom mjestu jer se održavao stočni sajam.

- Ubrzo kod mene dolaze Baloević i Ivan Gospodnetić te naručuju pivo i pečenu svinjetinu koje im poslužuje konobarica, a ja sam im se pridružio za stolom u prijateljskom raspoloženju. Nedugo zatim dolazi i Manuel Gospodnetić koji je odmah izvadio pištolj ispod sjedala motora kojim je došao, napunio ga mecima i počeo pucati oko moje glave, a onda i po cesti sve dok nije ispraznio pištolj.

Potom se Baloević, koji je do tada sjedio za stolom i jeo, odmakao od stola i rukom bacio po podu sve što se nalazilo na stolu. Kada je Gospodnetić počeo po drugi put puniti pištolj, prepao sam se i htio ustati od stola da nazovem policiju, ali tad me je Frane udario šakom u glavu. Pao sam, a on se bacio na mene i nastavio me tući - kazao je Matulić.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 07:24