StoryEditorOCM
Dalmacijasunce vs. oblaci

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Bit će iznadprosječno toplo, neugodna južina konačno prestaje

Piše PSD
12. svibnja 2017. - 11:44
split_riva0054-300417.JPG

Relativno vjetrovito i toplo te djelomice sunčano, uz južinu i sporadičnu kišu - jedan je od najkraćih opisa vremena ne samo onoga u četvrtak, nego i u petak, kada će more biti podjednako valovito, pa i još valovitije, vjetar uglavnom još jači, a kiša češća, osobito ujutro i navečer.

Za vikend će mnogima neugodna južina prestati. Štoviše, bit će većinom sunčanije i toplije nego tijekom radnih dana ovoga tjedna, piše HRT.

I tijekom petka će na jugu Hrvatske puhati jako, gdjekad i olujno jugo, uz koje će more biti jače valovito. Uz sunčana razdoblja i promjenjivu naoblaku, temperatura zraka ujutro će biti oko 18 °C, a poslijepodne 23 do 25 °C. Samo će ponegdje pasti malo kiše. 

Kišovitije će biti na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije u noći i ujutro, kada će mjestimice biti i obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom, te ponovno ponegdje navečer. Danju će, uz i dalje često jako pa i olujno jugo, biti i dosta sunčanih sati, tijekom kojih će temperatura zraka porasti od ujutro najnižih 13 do 18 °C, do poslijepodnevnih 22 do 25 °C.

Na Jadranu već od vikenda više sunčana vremena nego na kopnu, ali ne i potpuno stabilno. Mjestimična kiša, pa i pljuskovi praćeni grmljavinom najvjerojatniji su u subotu ujutro te tijekom ponedjeljka. Bit će iznadprosječno toplo, u subotu uz još ponegdje umjereno jugo i jugozapadnjak, u nedjelju uglavnom slab vjetar, a u ponedjeljak će jačati bura i sjeverozapadnjak.

Dakle, nakon prvih deset dana prosječno toplog vremena, u usporedbi s posljednjim klimatološkim nizom većinom čak i hladnijeg, svibanj nastavlja s toplijim danima, iako ne baš onako toplim kako bi neki željeli.

Na žalost ili na sreću, kako za koga, još uvijek ne i suhim. No, jake južine bit će još samo tijekom petka.
 
    

 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:23