StoryEditorOCM
Dalmacijaprimopredaja vlasti

Ževrnja predao dužnost Bobanu: Županiju ostavljam na dobrim temeljima

19. lipnja 2017. - 17:57

- Na dobrim temeljima ostavljam županiju svom nasljedniku, izuzetno stabilnu instituciju i financijski i poslovno - podcrtao je sada već bivši župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, predajući dužnost novom županu Blaženku Bobanu.

Primopredaja i potpisivanje izvještaja, kao i uručenje ključa županova ureda, održano je u ponedjeljak, pa se 19. lipnja smatra i prvim radnim danom novoizabranog čelnika premda je on posao već započeo i to – vatreno!

- Nedjelju sam proveo s vatrogascima na požarištu u Podgori, startao sam s pravim vatrenim krštenjem - našalio se Boban, ali odmah uputio apel građanima da vode računa o prirodi, te zahvalu vatrogascima, njih više od trista koji su se borili s vatrenom stihijom.

Što se tiče tima koji će s Bobanom surađivati u novom četverogodišnjem mandatu, zamjenici župana su ostali isti: Luka Brčić i Ante Šošić, jer kako je naglašeno – nema potrebe mijenjati dobitnu kombinaciju.

- Više od 30 mjera potpora smo imali, 3000 novih radnih mjesta, 8 škola i dvorana smo izgradili, 35 škola rekonstruirali i obnovili, 10 ambulanti zdravlja smo obnovili, 200 milijuna kuna smo kupili medicinske opreme, 12 luka izgradili, trajektno pristanište u Trogiru, 100 kilometara ceste napravili i evo do samog kraja doveli projekt Lećevicu - iznio je svoj mandat u brojkama Ževrnja, dok je Boban naglasio:

- Zahvaljujem prijatelju Ževrnji na trudu i rezultatima, hvala mu od srca kao i svim stručnim službama, s kojima ću dalje raditi na razvoju županije, uz svoj osobni pečat - a to su mladi!

Novi župan je funkciju preuzeo, sada se čeka formiranje Županijske skupštine najvjerojatnije početkom idućeg tjedna, kada će se znati i tko će s kim koalirati u novom županijskom parlamentu, te tko će biti predsjednik Skupštine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:26