StoryEditorOCM
Dalmacijajoš samo ime

Šoltani će napokon imati svoje vrtiće, a zadovoljni načelnik kaže: Eto nama lijepe obaveze...

21. lipnja 2017. - 01:44

Slatku obvezu na svojoj prvoj sjednici u novom sazivu imat će vijećnici Općine Šolta – pronaći ime prve predškolske ustanove ove otočne jedinice lokalne samouprave. Naime, gradnjom zgrade novog vrtića kapaciteta za pedeset djece, Šoltani će morati osnovati i svoj vlastiti dječji vrtić.

- Eto nama jedne lijepe obveze – našalio se i načelnik Nikola Cecić-Karuzić, kojem su Šoltani opet dali povjerenje da i u ovom novom mandatu bude na čelu općine, nastavljajući rad na obećanim projektima.

Tri milijuna kuna

Jedan od upravo završenih je i vrtić, u Grohotama, pa se svi nadaju kako će pravne procedure biti brzo okončane da djeca što prije uđu u svoj novi prostor.

Radi se o građevini od 275 metara kvadratnih, gdje su uz boravak za djecu i prostorije za djelatnike, kuhinja za propisane dječje obroke, sanitarije prilagođene ovom uzrastu, ali i veliko vanjsko igralište.

- Na parceli koja ima ukupno tisuću kvadrata, uredili smo i igralište za naše mališane, postavili klackalice, razne vrste ljuljački, male tobogane... Sredili smo i vrt, a cijela investicija iznosi 3 milijuna kuna, od čega smo jedan milijun dobili od Ministarstva regionalnog razvoja – i brojčane podatke iznio nam je načelnik, s ponosom pokazujući i zelenu travicu koja daje dodatnu draž ovoj maloj dječjoj oazi.

Gradnja igrališta

Trenutno na Šolti dvadeset djece pohađa vrtić i to u petosatnom programu, no izgradnjom ove zgrade i osnivanju samostalne ustanove, uz postojeće dvije djelatnice, uposlit će se još dvije, a sve kako bi se roditeljima omogućilo da njihovi potomci u vrtiću mogu boraviti i u desetosatnom programu.

- Ulažemo u naše mlade, u našu budućnost konstantno, pa smo u ove minule četiri godine izgradili i pet dječjih igrališta. Po jedno u Gornjem i Donjem selu, pa dva u Grohotama i zadnje napravljeno je ono u Stomorskoj. Plan je napraviti još dva i to na zapadnom dijelu otoka u Maslinici i na istoku, u Nečujmu – najavio je i novu gradnju načelnik Nikola Cecić-Karuzić.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:29