StoryEditorOCM
DalmacijaOdgovorni, sramite se!

Evo kako se političari zahvaljuju vatrogascima koji su nadljudskim snagama obranili Makarsku rivijeru!

Piše M.Dr.
22. lipnja 2017. - 17:48
pozar_podgora1-180617.JPG

Iako su naši junaci, iako su uspjeli obraniti požare koji su izbili na Makarskoj rivijeri prije nekoliko dana, oglasili su se i oni sami upozoravajući na teške i neljudske uvjete u kojima rade. Razgovarali smo stoga sa podgorskim vatrogascima koji su nam se u startu požalili kako su na nekoliko dana dobili novo vozilo, koje im se sad oduzima!

Kako nam je u telefonskom razgovoru pojasnio vatrogasac iz Podgore, koji je htio ostati anoniman, situacija oko opreme kojoj raspolažu je katastrofalna.

- Pa sezona požara je tek počela a mi vozimo starudiju od prije 30 i 40 godina. Gdje to ima? Naš vozni park pod hitno treba mijenjati. Apelirali smo po tko zna koji put na našu općinu ali povratne informacije su nikakve - kazao je.

Ne traže oni, veli, nikakav delux proizvod već normalna vozila i opremu, jer ova stara više ne mogu izdržati. Istrošena su, satravena, ne znam kako da se drugačije izražim, dodao je.

Očekuju od nas da smo 100 posto na terenu, i mi to jesmo i uvijek ćemo biti, mi smo kršni momci, neće nas ništa slomit, imamo volju i snagu, borimo se i borit ćemo se za svoju zemlju ali, kazao je, i opet ponovio -ne s opremom s kojom sada moraju raditi.

Apeliram još jednom ovim putem, preko medija, pomozite nam pod hitno obnoviti naš vozni park, zaključuje naš vatrogasac iz Podgore.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:57