StoryEditorOCM
DalmacijaDOBRO SE DIMI

Veliki požar iznad Trogira: ugrožene obiteljske kuće, jaka kiša pomaže gasiteljima

Piše R. R.
2. srpnja 2017. - 18:25
IMG_20170702_161229

18.46 - Snagama na terenu koje se bore sa vatrenom stihijom uvelike pomaže kiša koja je počela padati i primiruje napredovanje vatre

18.14 - Situacija na požarištu je kritična, vatrena stihija je zahvatila veliki  prostor i na nekoliko mjesta približila se kućama ali vatrogasci i kanaderi čine sve što je u njihovoj moći da zaustave daljnje širenje požara - rekao je vatrogasni zapovjednik grada Kaštela Milivoj Taslak kasno poslijepodne za Hinu.

Ministarstvo obrane izvijestilo je da su u gašenju požara angažirana četiri kanadera CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.Po Taslakovim riječima, na požarište u Planom pomoć u predvečernjim satima stižu dodatne vatrogasne snage iz dalmatinskih mjesta.  

17.59 - Kiša koja je pala "promašila" je požarište, jedino je donijela nove probleme, uz buru koja raspiruje vatru, da se kanaderi povuku, zatvorena je županijska cesta Plano - Prgomet, 

16:25 - Zbog jakog vjetra koji mijenja smjer otežano je gašenje požara. Stuacija je već i alarmantna jer se vatra počela spuštati niže i ugrožava kuće iznad Labina. Doznajemo da se normalizira promet u Zračnoj luci Split, maloprije je poletio jedan zrakoplov.

PRVA VIJEST

Nešto poslije 12 sati na području Mulina iznad Trogira izbio je veliki požar u kojem jsu zahvaćeni makija i nisko raslinje. Odmah po dojavi na teren su izišle postrojbe Državne intervencijske službe DVD-ova iz Trogira, Vranjica, Slatina i Marine. U gašenju pomaže i jedan helikopter, te dva zrakoplova.

 

Za sada je teško procijeniti kolika je požarom zhvaćena površina, a unatoč brzoj intervenciji požarište još nije pod potpunom kontrolom.

Zbog gustog dima koji se nadvio na Kaštela i Trogir problem je i sa zračnim prijevozom, otkazana su prva slijetanja zbog smanjeje vidljivosti. Požar je vidljiv i iz daljine, sa Šolte i Klisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:42