StoryEditorOCM
DalmacijaNIKAKO KROZ BIOKOVO

Kilometarske kolone ispred tunela Sveti Ilija, zbunjenim strancima bura 'krala' novčanice!

15. srpnja 2017. - 17:22
DSC06761.JPG

Prava ludnica vladala je tijekom prijepodneva na čvorištu autoceste A1 u Zagvozdu i naplatnim kućicama prema tunelu Sveti Ilija. Kilometarske kolone automobila protezale su se sve od same autoceste do naplatnih kućica.

Nastavak kolone bio je od naplatnih kućica u Zagvozdu, pa do naplatnih kućica za tunel. Upravo taj kilometar i pol bio je usko grlo.

Zaista, ni brojnim strancima koji satima i danima putuju iz Europe na more nije jasno da nakon urednog plaćanja autoceste u Zagvozdu moraju nakon kilometar i pol ponovno ulaziti na rampe i plaćati.

Ovoga puta putem automata. Baš tu nastaju problemi. Mnogi od njih i nisu upoznati s načinom plaćanja, dokle pročitaju i shvate stvori se kolona. Onda trebaju pričekati na povrat novca. Kako je jutros i puhalo, mnogima je vjetar odnio novčanice.

Opet gužva i stresovi. Osoblje HC-a, ma koliko se trudilo nije uspijevalo pohvatati sve konce na naplatnim kućicama. Potom, ne poštuje se izlaz za ENC plaćanje.

- Ovo je tek početak, što nas tek očekuje slijedećih dana, bolje da i ne govorim - izjavio nam je jedan imotski poduzetnik kojemu posao zahtjeva da mora nekoliko puta u tijeku dana proći kroz tunel.

Osim visokih troškova tunelarine, još i višesatno čekanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 19:09