StoryEditorOCM
DalmacijaZajedno podignimo svijest o požarima

Velika akcija Slobodne Dalmacije: dijelimo naljepnice koje upozoravaju na opasnost od požara, zalijepite ih na kritična mjesta!

Piše G. R.
19. srpnja 2017. - 14:28

Izgubljeni domovi, djedovina i životi stravično nestaju u sekundi pred buktinjom plamena koji nekontrolirano ruši sve pred sobom. Razna upozorenja, apeli i molbe šalju se pred svaku turističku i ljetnu sezonu kada je povećana opasnost od vatre koja nemilosrdno, iz godine u godinu, šokira i iznenađuje snagom koja ruši sve pred sobom i za sobom ostavlja crnilo, čađu i nepovratno uništenje biljnog i životinjskog svijeta.

Sjetite li se toga kada bacite opušak ili kada palite vatru u divljini kako bi ispekli meso ili ribu na roštilju? Bojite li se vatre, imate li poštovanja prema jednom od najopasnijih prirodnih elemenata? Sjetite li se njene moći kada se unište domovi, kada gori cijela Dalmacija, kada ste nemoćni pred njom, kada se protiv nas udruži s vjetrom i kada joj tisuće vatrogasaca ništa ne može? Možete li pokušati utjecati na vrijeme i senzibilizirati svoju djecu, prijatelje, naše goste i susjede?

U tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije od 20.7. dijele se naljepnice kojima možete upozoriti i podignuti svijest javnost na opasnost koja se može stvoriti u samo jednoj sekundi. Pokraj komina, roštilja, ispod stabla, na ulazu u kamp, gdje god smatrate da bi ova naljepnica mogla upozorili i spriječiti nekoga da napravi grešku, iskoristite je i pokušajte upozoriti. Na ovaj način možete zajedno s nama pokušati podignuti svijest o opasnosti od požara među lokalnim stanovništvom, ali i gostima, koji će na naljepnici kroz osam različitih jezika moći pročitati važno upozorenje.

Zajedno sačuvajmo naše živote, šume i domove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:34