StoryEditorOCM
Dalmacijanekadašnja 'kula'

U Sinju svečano otvorena vojarna '126. brigade', došli i Plenković i Krstičević: 'Vojska treba biti smještena u gradovima među narodom!'

Piše PSD
21. srpnja 2017. - 15:47

Prigodnom svečanošću danas je u Sinju upriličeno otvaranje vojarne ‘126. brigade HV’ Sinj.

Na svečanosti otvaranja vojarne nazočili su Andrej Plenković, Damir Krstičević,  Milijan Brkić, Miro Bulj, Ivan Šipić, Petar Škorić, Blaženko Boban, ratni zapovjednici 126. brigade HV-a, članovi obitelji poginulih branitelja i predstavnici braniteljskih udruga. Sudjelovali su alkari i alkarski momci.

‘Povratak vojske, siguran sam, bit će pozitivan doprinos lokalnoj zajednici. Vjerujem da će doprinijeti sigurnosti i zaštiti stanovništva, poboljšanju kvalitete života, rada i obuke pripadnika Oružanih snaga kao i promicanju vojnog poziva’, kazao je general Šundov, piše Ferata.hr.

Vojarna ‘126. brigade HV-a’ nosila je ime ‘Kula’, a napuštena je od pripadnika Oružanih snaga RH 2008. godine ukidanjem Središta za obuku pješaštva (prestanak obveze služenja vojnog roka), a 2014. godine je predana Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević je istaknuo kako je vojarna ‘126. brigade HV-a’ dobila ime slavne sinjske 126. brigade koja je nastala 1991. godine i imala važnu ulogu u Domovinskom ratu.

‘Izuzetno mi je drago što se Hrvatska vojska ponovno vratila u Sinj, uz hrvatski narod i stanovnike Cetinske krajine, kao sto smo i obećali. Napuštamo koncept putujuće vojske i vojska 21. stoljeća treba biti smještena u naseljenim mjestima, uz stanovništvo, u ovom slučaju uz ponosni narod Cetinske krajine’, kazao je ministar Krstičević, piše Ferata.hr.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:57