StoryEditorOCM
Dalmacija'mišićavi nasilnik'

Brutalni obračun turista u Jelsi: maloljetni Englezi pretukli njemačkog državljanina i polomili mu rebra

18. kolovoza 2017. - 11:21

Splitska policija podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu posebno izvješće protiv trojice maloljetnih državljana Velike Britanije za nanošenje teških tjelesnih ozljeda 41-godišnjem Poljaku, inače državljaninu Njemačke, u Jelsi 14. kolovoza oko 3 sata ujutro.

Dva brata blizanca stara 16 godina i njihov 17-godišnji prijatelj osumnjičeni su da su, želeći ga teško ozlijediti, Nijemca bacili na pod i izudarali ga rukama i nogama, polomivši mu pritom tri rebra.

No, njihova je priča potpuno drukčija. Tvrde da ih je 41-godišnjak vrijeđao i napao zato što su oni Englezi te da su se samo branili. Na ispitivanju pred sutkinjom za mladež splitskog Općinskog suda kazali su da su se te večeri vraćali s plaže te su hodajući uskim ulicama čuli nekoga iza sebe.

U jednom zavoju s leđa je ispred njih došla jedna osoba koja je vikala i pitala ih jesu li Englezi. Kad su odgovorili da jesu, muškarac je počeo vikati da će ih ubiti i napiti se njihove krvi. Pitao ih je, kazali su, žele li se tući, na što su oni odgovorili da ne žele. Tada je on počeo šakama tući po zidovima kuća te je skinuo majicu i svoje stvari stavio na pod.

Udarao je šakama u prazno, pokazujući im da se želi potući. Krenuo je prema njima i rukom posegnuo za nečim u stražnjem džepu hlača. Pokušao je udariti jednog od blizanaca koji se izmaknuo, a onda je nasrnuo na 17-godišnjaka i udario ga šakom u prsa. Počeli su se naguravati.

Blizanci su tad priskočili prijatelju u pomoć i udarili navodno krupnog i mišićavog nasilnika u lice. On je pao, a kad se pokušao dignuti opet su ga sva trojica izudarala.

- Bili smo uplašeni, nikada se prije nismo ovako ponašali. Pobjegli smo. Bili smo zbunjeni zbog svega što se dogodilo i bilo nam je žao - kazali su sutkinji.

Mladi su Britanci do tada tjedan dana boravili u Jelsi, a nakon ispitivanja su pušteni na slobodu te su tijekom jučerašnjeg dana otišli u svoju zemlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:21