StoryEditorOCM
Dalmacijaljetno ludilo

Zbog smjene gostiju velike gužve na Jadranskoj magistrali, pred Makarskom kolona četiri kilometra, dugo se čeka i za ukrcaj na trajekte

Piše H
19. kolovoza 2017. - 16:40
guzva_magistrala2-190817

Na Makarskom primorju pretposljednji vikend kolovoza u znaku je velike ljetne smjene turista i prvi ovoljetni s brojnijim odlascima od dolazaka gostiju. 

Zbog očekivane kolovoške smjene gostiju velike gužve su u cestovnom i trajektnom prometu posebice u odlasku, i dalje nema slobodnih postelja u hotelima, a za privatni smještaj, kažu u turističkim uredima, prethodna rezervacija nadalje nije potrebna.

O rekordnom sedmomjesečnom turističkom učinku i vrlo kvalitetnoj popunjenosti svih smještajnih kapaciteta u prvoj polovici kolovoza kazuju u svim turističkim uredima, a to potvrđuju i hotelijeri s Primorja koji ugošćuju oko 13,5 tisuća turista.

Direktorica makarskog hotela Meteor Josipa Rajčević je kazala kako hoteli posluju bez slobodnih postelja sve do potkraj rujna, zaustavljen je booking, a za Meteor su odlične rezervacije i za listopad.

Marina Josipović direktorica makarskog hotela Park s optimizmom kazuje o odličnoj ovoljetnoj poslovnosti koja će rezultirati vrlo dobrim financijskim učinkom, dok Ivana Pivac direktorica hotela Osejava je kazala kako unatoč problemima koji su bili s bučnim Australcima s brodova vezanih na obližnjem lukobranu, što je rezultiralo nezadovoljstvom hotelskih gostiju, ovogodišnje ljetno poslovanje također će biti vrlo dobro.

U Prodaji Hotela Makarska d.d. direktorica Dubravka Granić napominje kako će sve tri makarske hotelske kuće ove godine imati izvrsno poslovanje, a za iduće ljeto već su potpisani alotmanski ugovori s cijenama koje su oko 5 posto više od ovogodišnjih.

Inače, zbog očekivano velike ljetne smjene gostiju na Makarskom primorju promet je znatno pojačan na državnoj cesti D8 gdje se vozi u dugim isprekidanim kolonama s čestim zastojima, a na prilazima Makarskoj gdje je kolona vozila iz pravca Splita duža od četiri kilometara stvaraju se također kolone vozila pa promet regulira policija.

Na putnim pravcima Makarska – Vrgorac kao i brzoj cesti od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu promet je znatno pojačan u oba smjera. Na naplatnim kućicama kod Zagvozda kolona vozila duga je oko 1,5 kilometara, a čekanja su oko 15-ak minuta.

Na naplatnim kućicama tunela Sveti Ilija prema moru kolona vozila duža je od jednog kilometra, iz pravca mora još i duža, pa se promet vozila kroz tunel regulira te povremeno prekida u jednom pravcu kako bi se izbjegle kolone vozila u stajanju u tunelu.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin u prve dvije dopodnevne plovidbe nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču.  Na liniji Drvenik – Sučuraj, od jutros neprekidno plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko sat vremena, dok na otoku Hvaru čekanje na ukrcaj prema kopnu je više od dva sata, doznaje se u ispostavi Jadrolinije.

 Na Makarskom autobusnom kolodvoru gdje dnevno stiže više od stotinu autobusnih linija iz naše zemlje te BiH i Srbije, autobusi dolaze i odlaze popunjeni, a slobodnih mjesta ima jedino do Splita i Dubrovnika.

Inače, u ljetovalištima na Makarskoj rivijeri, prema informacijama iz hotelskih kuća i turističkih ureda, ljetovanje će, nakon smjene gostiju ovoga vikenda, nastaviti oko 50.000 domaćih i stranih turista.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:50