StoryEditorOCM
Dalmacijasvi je čekamo

Hoće li žedna i spaljena Dalmacija konačno dočekati pomoć s neba? Za vikend stiže kiša, oborine se nastavljaju i početkom idućeg tjedna

Piše R.R.
29. kolovoza 2017. - 19:37
kisa00

Osjeća se u zraku promjena, oblaci su nekako sve niže i iako iz njih nema kiše sve je izvjesnije da je sušnom razdoblju stigao kraj. Svi koji pate i oko problem s tlakom osjećaju nadolazeće promjene koje su nam pred vratima.

Konkretno još do četvrtka će se zadržati ovakvo vrijeme, dosta vruće uz umjeren jugozapadnjak, prvenstveno na kopnu. Uz more i na Jadranu će se jednaka situacija protegnuti i do petka kada su prvenstveno na sjevernom Jadranu mogući neverini.

Povijesna suša u Dalmaciji: gustirne su odavno prazne, požari divljaju, na gradskim ulicama ne može se disati od smrada; Stručnjaci upozoravaju: Posljedice će biti katastrofalne

Subota će pak donijeti promjenjivo vrijeme, mjestimice s kišom pljuskovima i grmljavinom i to gotovo posvuda po Hrvatskoj. Prognostičke karte govore da bi većina oborina mogla pasti u nedjelju, a s obzirom na količine padalina koje bi na pojedinim mjestima mogle biti i do 100 litara po kvadratu moguće su i poplave.

Nestabilno bi se vrijeme, s lokalnim oborinama, moglo protegnuti i na naredni tjedan, no o tome će biti moguće govoriti tek kada se dobije cjelokupni uvid u situaciju s nadolazećom ciklonom.

Uglavnom za vikend se spremimo, kiše će biti i tu nema baš velikog prostora za iznenađenja, što potvrđuje i prognoza popularne norveške stranice yr.no koja za splitsko područje predviđa početak padalina u subotu, a kiša se očekuje i narednih dana, sve do utorka.





.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 15:11