StoryEditorOCM
Dalmacijajad i čemer

Nevjerojatni horor kojim se sramotimo pred turistima: pogledajte u kakvom se neredu i smradu voze putnici u Prometovom autobusu

Piše S. J. T.
30. kolovoza 2017. - 23:12

Pravo zgražanje pokazali su turisti, ali i domaći putnici koji se voze Prometovim autobusom broj 60 koji prometuje na liniji Split -Omiš.

- Ovaj autobus je inače pun turista, a sve je šporko, smrdljivo. Ne mogu vjerovati da u ovaj autobus uopće puštaju ljude. Stranci kada vide ostaju šokirani. Nema naslona, sve je devastirano, neočišćeno. No, uredno morate platiti kartu. Mene bi bilo sram naplatiti i jednu kunu. Već se vozim nekoliko mjeseci i ovaj autobus ovako prometuje cijelo vrijeme. Šteta što fotografije ne mogu dočarati miris, jer bez pretjerivanja kao da je netko urinirao po unutrašnjosti vozila. Autobus je uvijek pun, evo sada baš gledam grupu Nijemaca koji radije stoje na nogama negoli da sjede na tim prljavim sjedalima bez naslona. Iz Splita sam i mene je sram kada vidim turiste da ulaze u autobus i pogledam im face i vidim njihovo zgražanje. Inače turisti uvijek tijekom ljeta čine većinu putnika, pa možete zamisliti kakvu to sliku o našem gradu šalje - kaže nam mladić koji je poslao fotografije 'Slobodnoj'.

- Baš sam prije nekoliko dana bio u Zagrebu. Vozio sam se u njihovom tramvaju. Imaju navigaciju, kompjutor 'govori' gdje izlaziš i na kojoj se stanici nalaziš, sve je digitalizirano. I čisto je, klimitizirano... Nije mi jasno zašto tako ne može biti i u mome Splitu - kaže nam taj momak.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:27