StoryEditorOCM
Dalmacijapušten na slobodu

Požare na Hvaru izazvao 22-godišnji dobrovoljni vatrogasac: u tjedan dana tri puta zapalio vatru pa prvi stigao na intervenciju

Piše Marko Didić, PSD
1. rujna 2017. - 22:20

Policijski službenici Policijske postaje Hvar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom za kojeg je utvrđena sumnja da je tijekom kolovoza izazvao tri požara na području otoka Hvara.

Sumnjiči se da je 13. kolovoza uporabom sredstva za paljenje vatre (šibicama) izazvao požar u blizini crkve u Dolu kod Starog Grada, koji je zahvatio manju površinu suhe trave i niskog raslinja, a ugašen je brzom intervencijom vatrogasaca koji su se nalazili u blizini mjesta požara.

Dva dana kasnije je na isti način, uporabom šibice, 15. kolovoza izazvao požar na predjelu Lukov Dolac kod mjesta Brusje, kojom prilikom je opožareno 2500 m2 suhe trave, borova i niskog raslinja, dok je 20. kolovoza izazvao požar na predjelu Viternica, u blizini mjesta Selca kod Starog Grada, kada je izgorjelo 20 hektara niskog raslinja i suhe trave.

Piroman bez dijagnoze (barem za sada) je na ta mjesta dolazio iz Starog Grada gdje živi, a šibice su mu bile jedino, ali dovoljno "sredstvo za rad". Bio je izrazito uporan jer je u tjedan dana izazvao sve ove požare.

I. L., 22-godišnji je član hvarskog DVD-a koji se, ironije radi, prvi od kolega našao na mjestu požarišta čim je stigla dojava o gorućoj travi i raslinju, doznaje Jutarnji list.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Nakon ispitiavanja pušten je na slobodu a prijava mu ide u redovnim putem. Još uvijek se ne zna kolika je materijalna šteta u ova tri požara koje je izazvao 22-godišnjak.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 17:09