StoryEditorOCM
Dalmacijasve je priznao?

Veliki požar u Krilu Jesenicama izazvao 29-godišnji mještanin koji se prije nekoliko dana vratio s broda: priča se da mu nije prvi put da pali, no sudac ga je pustio na slobodu

10. rujna 2017. - 10:39
zb_pozar_krilo8-24070917 (1).JPG

Splitska policija u subotu je privela Općinskom državnom odvjetništvu 29-godišnjaka iz Krila Jesenice, kojeg sumnjiče da je 7. rujna izazvao požar. Mladić je uhićen odmah iste večeri nakon što je iznad uljare u tom mjestu nešto iza 20 sati planula vatra.

Tijekom petka nalazio se na kriminalističkoj obradi, a kako smo doznali, tamo je navodno istražiteljima rekao da je vatru zapalio zbog nesporazuma s djevojkom. Poslije je tu priču demantirao. Iako su prve informacije govorile da je požar izazvan bengalkom, doznajemo da to nije točno.

Doznajemo i da se radi o osobi koja je prije nekoliko dana došla s broda kući, a mještani pričaju da mu to nije prvi put da pali. No, dosad još nikad nije bio osuđivan za ovakvo djelo.

Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Nakon privođenja ispitan je na ODO-u Split te je navodno priznao da je zapalio vatru, no kazao je da nije bilo namjerno već iz nehaja, jer je odbacio dva opuška cigarete, ali nije mislio da će to izazvati takvu vatrenu stihiju.

Odbio je angažiranje odvjetnika, a istražni sudac Županijskog suda u Splitu nije prihvatio zahtjev tužiteljstva da ga pritvori već ga je pustio da se brani sa slobode.

Prema službenom izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje, požar kod mjesta Krila Jesenice dojavljen je 7. rujna oko 20.11, a lokaliziran idućeg jutra u 9.20.

- Požarom je zahvaćena površina od 100 hektara trave, niskog raslinja, makije i borove šume. Tijekom jutra dana 8. rujna poslije 7 sati na požarištu je padala kiša, te je pomogla vatrogascima u gašenju i saniranju požara. Radi povoljne situacije na požarištu, već upućenih 100 vojnika NOS-a HKoV-a otpušteno je u 8.30, a zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta nisu mogle biti angažirane zračne snage.

Do 19 sati otpuštene su izvanredna dislokacija vatrogasaca iz Šibensko-kninske županije i DIP-a Split i Šibenik te i jedan dio županijskih snaga. Za gašenje požara tijekom 8. rujna angažirana su bila 143 vatrogasca sa 44 vozila - izvijestili su iz DUSZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:38