StoryEditorOCM
Dalmacijaupaljen crveni alarm

Olujno nevrijeme zahvatilo trogirsko područje, pijavica poharala Čiovo, meteorolozi upozoravaju: Bit će još problema, situacija je vrlo opasna!

Piše PSD
19. rujna 2017. - 16:04
pijavica00

Olujno nevrijeme, praćeno obilnom kišom i tučom, zahvatilo je oko 11.30 sati trogirsko područje te izazvalo mjestimične bujične poplave, dok je područje Okruga na Čiovu poharala pijavica. 

Pijavica je zabilježena i na Visu.




– Pogođeno je područje od kampa Rožac pa sve do Donjeg Okruga. Pijavice je također prošla preko Duge. Imali smo sedam intervencija. Od toga su četiri bile uklanjanje stabala sa županijskih cesta, a jednu malo složniju intervenciju u kampu Rožac. Tamo je, po mom mišljenju, nastala pijavica. Nema veće štete, ali ima puno stradalih stabala. Prava je sreća da su stabla padala točno između kamp kućica. Dva su krova tamo stradala na montažnim kamp kućicama tako da ih je pijavica isčupala.

Iznad kampa električno stup pao je na ulazna vrata jedne obiteljske kuće. Čovjek ne može zbog toga izići iz kuće. Iskopčali smo struju i sada ćemo ukloniti stup od kuće – kazao je Marin Radić, zapovjednik DVD-a Okruk, za Dalmacija Danas.




Pijavica je s Čiova potom prešla na Trogir, a uslijed nevremena pao je i dio krova sa škverskog skladišta koji je oštetio nekoliko automobila na parkingu pred glavnim ulazom. Izvid brodogradilišta je u tijeku.

Prema prvim informacijama, jedno stablo je palo na automobil i u Trogiru



Meteorologinja Tea Blažević za N1 kaže da to područje očekuje još pijavica, grmljavine, obilne kiše i bujičnih poplava.

Kiša pada u većem dijelu zemlje, osobito duž Jadrana, što bi idućih sati moglo rezultirati novim bujičnim poplavama.

 

Situacija je vrlo opasna kako se našim krajevima premješta sredozemna ciklona zbog koje je oborina sve intenzivnija, upozorava meteorologinja.

Kako javlja sibenik-meteo.com, sustav ciklone stigao je od Šibenika do Kaštela, gdje je započela i grmljavina.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 07:27