StoryEditorOCM
DalmacijaObećano - ispunjeno!

Ogoranin izgubio 'pederušu' s novcima za sinov pir: 'Nisam spava cilu noć od muke, a ona me čekala u njihovom uredu!'; Evo kako se odužio poštenim nalaznicima

3. listopada 2017. - 14:05
09145023

Da je poštenje još uvijek cijenjena osobina, uvjerio se Luka Rađa iz Ogorja Donjeg, kojem je vraćena torba sa, za "običnog" čovjeka, velikom svotom novca i osobnim ispravama, te ostalim dokumentima koji se u pravilu nađu u novčaniku.

Pronašli su mu je i čuvali djelatnici Zemljišnoknjižnog odjela Općinskoga suda koji sređuju vlasničke knjige na području Srinjina. Rađa nam se javio inzistirajući da pohvalimo ekipu iz Zemljišnika koji su mu, kako kaže, vratili vjeru u ljude.

– Iša' san u zemljišnik nešto napravit prijatelju i ponio pederušu s novcima i dokumentima. Bilo je tu tisuću eura koje san namirija sinu koji se nedavno oženija. Uz to, nosija san i 100 eura ka pravi Vlaj, ako ne daj Bože zatriba za nešto. Nikad se ne zna!

A kako mi je prijatelj u Buzovima kod Mirlović Polja kla telad, računa san kupit šta teletine za tisuću kuna. Tako da je ispala torba puna novaca, skoro deset tisuća kuna, uz mobitel i dokumente – ističe naš sugovornik Luka Rađa, odavno poznat splitskoj javnosti po svojem aktivizmu.

Prema njegovim riječima, službenici su mu u Srinjinama tražili 20 kuna taksenih maraka, a budući da je ratni vojni invalid, trebao mu je taj dokument pa se vratio u auto po "papire".

– Gledan ja, nema pederuše! Poludija san! Vratija san se na Pujanke odakle sam krenija put Srinjina misleći da je pederuša ostala na krovu auta, pa ispala puten. Prijavija san sve na policiju, blokira karticu i posluša policajca Antu iz Tugara koji je napravija zapisnik.

Savjetova mi je da još jednon prođem ceston od Pujanki, priko Sirobuje pa sve do Srinjina. Kad ono, pederuša me čekala u uredu zemljišnika u Srinjinama! – kazuje nam Rađa, koji je od sreće izljubio sve prisutne djelatnike Zemljišnoknjižnog odjela.

U znak zahvalnosti, obećao je sve aktere ove priče, od Zemljišnoknjižnog odjela do policajaca iz Prve postaje pozvati na gozbu.

- Obećano - ispunjeno! - govori nam Luka Rađa iz Ogorja, koji je izvršio obećanje i ovog ponedjeljka počastio marendom, ni manje ni više nego jarićem poštene nalaznike svog novčanika koji je izgubio prošlog tjedna.

- Obećao sam im jarića i za vrime marende ih počastio. Kažu da ništa nisu napravili, da su samo čuvali moju pederušu, ali jesu, spasili su me i zato im veliko fala! Nisam moga spavat cilu noć od muke. Sve mi je bilo u toj pederuši, i novci za sinov pir, i novci za zimnicu... Oko 10 tisuća kuna, a oni su mi to vratili. Svaka im čast! - kazuje nam Rađa, hvaleći svoje dobročinitelje.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 02:47