StoryEditorOCM
Dalmacijagrađani u akciji

'Dosta je tajkuna, šerifa i ovrha u ovome gradu': Supetrani životima branili deložaciju susjede Nede

28. listopada 2017. - 20:09
brac 6.JPG

Izvršenje presude radi iseljenja zatražio je ovrhovoditelj Nikša Rajević, vlasnik stana, a pravo na to vlasništvo pokrenutim sudskim tužbama spore mu, tvrdi odvjetnik Grada SupetraDean Rahan, Grad Supetar i bivši vlasnikFrano Mattehew John Petrinović Wadsworth s adresom stanovanja u Čileu.

Sudskom ovršitelju Damiru Režiću iz Splita, koji je stigao u pratnji sedam policajaca, prolaz u zgradu svojim tijelima zapriječilo je pedesetak osoba. On je zatražio od prisutnih da ga propuste kako bi Nedi Vušković uručio sudski nalog o deložaciji, što su oni odbili jer je njezina kćerka Antonia Gospodnetić kazala da je njezina majka bolesna i uznemirena te da ima visoki tlak.

Također je dodala da joj je majka zaštićeni stanar koji nema osiguran nužni smještaj niti nekretnina u svom vlasništvu, dok osoba koja traži deložaciju njezine majke i brata ima nekretnina na pretek.

Skupina ljudi je također odbila zahtjev policije da se povuku i omoguće izvršenje sudske odluke. Nakon toga su se sudski ovršitelj, policija i odvjetnice povukli da bi nakon desetak minuta sudski ovršitelj donio odluku prema kojoj se deložacija odgađa do daljnjega. Svi nazočni su to primili s olakšanjem, a neki i uz pljesak:

- Dosta je tajkuna, šerifa i ovrha u ovome gradu. Ovo je sramota - kazao je Manuel Gospodnetić, gradski vijećnik HSP 1861 i zet Nede Vušković.

- Pljačkanju sirotinje u korist tajkuna konačno treba već jednom stati na kraj. Ja sam branitelj, ali se nisam borio za ovo što se događa danas - prisnažio je Matko Jakšić-Čumeta, jedan od sudionika živoga zida.

Vlasnik stana Nikša Rajević bio je nezadovoljan razvojem događaja jer sudsku parnicu, tvrdi on, vodi već 11 godina i konačno ima pravo doći do svog vlasništva.

Ustvrdio je kako je bivši vlasnik iz Čilea odustao od tužbe protiv njega glede vlasništva. Gospođa Vušković i njezin sin, nastavio je Rajević, koriste stan od 80 metara četvornih i za to su plaćali Gradu Supetru 120 kuna mjesečno. Tvrdi, nadalje, kako gospođa Vušković nije socijalni problem jer radi na dva mjesta, a zaposlen je i njezin sin.

Da su mjesečno u proteklih deset godina izdvajali svaki po 500 kuna mjesečno za stanarinu, mogli su skupiti dosta novca za rješavanje svog stambenog problema, a ovako novac moraju trošiti na izgubljene sudske sporove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 05:10