StoryEditorOCM
Dalmacijakiša, bura, jugo...

Subotu iskoristite za aktivnosti na otvorenom, a ono što nas očekuje sljedećih sedam dana neće vam se svidjeti

Piše PSD
3. studenog 2017. - 08:48

Južina i pad tlaka predznak su promjene vremena, s kojom ćemo ući u novo promjenljivije razdoblje. Stoga će se suncu i oblacima u petak u većini Hrvatske pridružiti i povremena kiša, češća na Jadranu i područjima uz njega, gdje je mjestimice nije bilo i 10 dana. Jutro će biti toplije od prošlih, pa će minusi i mraz većinom izostati, ali će najviša poslijepodnevna temperatura biti uglavnom niža nego u četvrtak, piše Zoran Vakula za HRT.

Relativno toplo, ali promjenljivo, uz sporadičnu kišu, bit će u gorju i na sjevernom Jadranu, gdje su mogući i izraženiji pljuskovi, praćeni munjama i gromovima. Prevladavat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a prolazna bura zapuhat će tek navečer.

Malo do umjereno valovito more te prevladavajuće jugo bit će i na srednjem Jadranu, gdje će, kao i u unutrašnjosti Dalmacije, u mnogim mjestima biti kratkotrajne kiše, često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Najniža temperatura zraka od 10 do 13 °C, u unutrašnjosti ponegdje i samo oko 4 °C, a najviša između 16 i 19 °C.

Podjednako prosječno toplo za početak studenog bit će i na jugu Hrvatske, ali i nestabilno, uglavnom uz poslijepodnevne pljuskove i grmljavinu. Ujutro će još mjestimice biti umjerene bure i istočnjaka, zatim većinom slabog do umjerenog juga.

Na Jadranu će od ponedjeljka biti još češćih i obilnijih pljuskova i grmljavine. Valja upozoriti i na prilično vjetrovito vrijeme u nedjelju i ponedjeljak, uz većinom jako jugo, mjestimice vjerojatno i olujno, a u ponedjeljak će normalno prometovanje na sjevernom dijelu onemogućavati bura. Stoga, ako za aktivnosti na otvorenom niste iskoristili ovaj četvrtak, idealnom se čini subota - na većini Jadrana vjerojatno najsunčaniji i najstabilniji dan od sljedećih sedam, možda čak i više, javlja HRT.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 06:02