StoryEditorOCM
Dalmacijavremenska prognoza

Pred nama je topao i sunčan vikend, no uskoro slijedi promjena vremena, stižu pljuskovi s grmljavinom

Piše PSD
4. studenog 2017. - 10:07
split_riva0051-300417.JPG

Nakon prolaznog naoblačenja i kiše, koja je ponegdje u Dalmaciji prekinula niz od tjedan pa i više suhih dana, vikend će u većini Hrvatske obilovati suncem. Pritom će oblaka biti više u nedjelju, kada će jačati južina - predznak promjene vremena i kišovitog početka novoga tjedna, javlja HRT.

U subotu u Dalmaciji pretežno sunčano, ali prema kraju dana na sjevernom dijelu uz postupno naoblačenje. U noći i ujutro puhat će uglavnom do umjerena bura, a navečer će zapuhati jugo. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 11 °C, u unutrašnjosti i samo oko 3, a poslijepodnevna od 16 do 20 °C.

Na jugu Hrvatske podjednako toplo, uz sunce i vedrinu, te također uz buru u noći i prijepodne te jugo navečer i u noći na nedjelju. More pritom uglavnom malo valovito.

U nedjelju slijedi naoblačenje. Početak novoga tjedna bit će kišovit i na moru, ponegdje i uz obilnije pljuskove i grmljavinu. I pritom još i vjetrovit, uz jako, mjestimice i olujno jugo na južnom dijelu Jadrana, te buru na sjevernom, a u utorak će prolazno u Dalmaciji biti i jugozapadnjaka.

No, u nedjelju još većinom sunčano uz jačanje juga na jako pa i olujno, a kiše će prema kraju dana biti mjestimice na sjevernom Jadranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:44