StoryEditorOCM
DalmacijaDogovor Grada i Sveučilišta

Sve važne institucije u Kaštelima pod istim krovom

21. prosinca 2017. - 18:19

Važne institucije u Kaštelima konačno će pod isti krov.
Trčanje ispod obronaka Kozjaka od mirovinskog do policije, najdalje za tri godine bit će stvar prošlosti. Prostorije u vlasništvu Grada Kaštela smještene u Sućurcu do danas je koristio Kemijsko-tehnološki fakultet, a građanima su vraćene potpisivanjem sporazuma između gradonačelnika Denisa Ivanovića, rektora Sveučilišta u Splitu Šimuna Anđelinovića i dekana Igora Jerkovića.
– Fakultet je imao pravo korištenja zgrade, a sad su ključeve prepustili Gradu Kaštela. Dobili su od nas kapitalnu donaciju od 250 tisuća kuna za opremanje njihovih novih prostorija. U Sućurcu ćemo tako smjestiti Zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb, sud, katastar i policiju, te institucije od ministarstava. Prostor je u derutnom stanju, pripremamo dokumentaciju, a dok se obnovi, sigurno će proći dvije-tri godine – najavljuje Ivanović, te dodaje kako će time olakšati život građanima.
Šimun Anđelinović pojasnio je u što će uložiti donaciju Kaštelana.
– U poboljšanje nastavnog procesa, opremanje laboratorija i izvođenje studentskih vježbi te praktikuma, a isto tako i za znanstvene projekte. Radi se na poboljšanju kvalitete nastave – kazao je rektor.
Profunkcioniralo je na Kemijskom i 10 novih laboratorija, stvoreni su uvjeti da prvi put od osnutka znanstveno, nastavno i stručno djeluje na jednoj lokaciji. Kreću i u suradnju s pennsylvanijskim sveučilištem "Penn State".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:05