StoryEditorOCM
Dalmacijaplenković nije mogao doći

Optimizam na 28. obljetnici utemeljenja imotskog HDZ-a: 'Ostanite u Hrvatskoj, stanje se iz dana u dan popravlja!'

23. siječnja 2018. - 00:57

Večeras su u punoj dvorani Gradskog kina u Imotskom članovi i simpatizeri HDZ-a Imotske krajine te njihovi brojni gosti svečano obilježili 28. obljetnicu utemeljenja stranke.

Nedolazak predsjednika stranke i premijera Andreja Plenkovića, koji je bio najavljen, opravdan je - kako je istaknuo njegov izaslanik, Imoćanin i ministar zdravstva dr. Milan Kujundžić - laganom virozom koja je u fazi smirivanja.

- Žao je predsjedniku što nije mogao doći, ali ono što je poručio svakako je važno istaknuti, a to je kako će Vlada RH realizirati sva svoja obećanja prema Imotskoj krajini, uključujući spojnu prometnicu Imotski-Zagvozd, izgradnju dnevne bolnice, izradu strategije razvoja turizma, novu policijsku postaju, te još neke projekte, istaknuo je Kujundžić.

Upečatljiv govor održao je i saborski zastupnik Ante Babić, također istaknuvši velike planove ove Vlade kada je u pitanju ubrzan razvoj Imotske krajine.

Govorili su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Sabora i HDZ-a Milijan Brkić, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, župan Blaženko Boban te predsjednik županijskog HDZ-a Ante Sanader.

U ime domaćina goste je pozdravio imotski gradonačelnik Ivan Budalić, a o povijesti stranke od njenog utemeljenja govorio je Miroslav Karoglan.

Ono što treba istaknuti iz govora imotskih gostiju jest poziv mladima iz Imotske krajine, ali i Hrvatske, da ostanu u svojoj domovini, da je grade i žive u njoj jer se, kako je istaknuo saborski zastupnik Ante Babić, stanje iz dana u dan u Hrvatskoj popravlja.

Na obljetnici imotskog HDZ-a nazočni su bili i brojni saborski zastupnici, kao i međunarodni politički tajnik stranke Miro Kovač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:50