StoryEditorOCM
Dalmacijakiša i tuča

Jaki pljusak potopio Dalmaciju! Mjestimično palo preko 40 litara kiše po kvadratnom metru, bujice izazvale kaos: pogledajte u što se pretvorio ulaz u Makarsku

Piše PSD
7. veljače 2018. - 17:06
kisa_makarska9-070218

Obilna kiša natopila je Dalmaciju, izazvavši mjestimično bujice i probleme u prometu. Prema podacima portala pljusak.com, u Splitu je palo preko 30 litara kiše po kvadratnom metru, u Omišu 29, a na makarskom području padaline su bile još obilnije.

U Makarskoj je palo 39 litara po kvadratnom metru, u Krvavici 41, a u Živogošću 43!. Kakve su posljedice tako jake kiše jasno svjedoče fotografije sa zapadnog ulaza u Makarsku. Kako je zabilježio naš fotoreporter, u Makarskoj je nešto prije 14 sti počeo je jak pljusak praćen tučom, zbog čega se promet mjestimično odvijao otežano. Zbog nakupljene vode dolazilo je do zastoja na zapadnom ulazu u grad, a bujica je na nekim mjestima izbacila šahte.

Jako je kišilo i u Žrnovnici i Podstrani, gdje je zabilježeno 37 odnosno 41 litra po kvadratnom metru, a slične su količine oborina zabilježene i Solinu, Muću te u Mokošici kod Dubrovnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:14