StoryEditorOCM
Dalmacijatestiranje kandidata

Biraju se načelnici policijskih postaja u Splitu, Sinju i Imotskom

13. veljače 2018. - 10:14

Prva policijska postaja u Splitu, Policijska postaja Sinj i PP Imotski dobit će nove-stare načelnike nakon što je dosadašnjim šefovima istekao petogodišnji mandat.

U prostorijama PU splitsko-dalmatinske u utorak u 9 sati obavit će se ispitivanje svih kandidata koji su se javili na interni oglas. Najprije će se pristupiti pisanom testu, a onda i motivacijskom intervjuu koji će se održati isti dan. Na intervju ne dolaze oni koji nisu dobili minimalno pet bodova na pisanom testu.

Na čelu peteročlane komisije koja će obaviti testiranja kandidata nalazi se bivši ravnatelj policije Ivica Franić, a komisiju sačinjavaju još i sindikalist Ante Šućur, nekada prvi krim-policajac PU-a SD Ante Matković, inspektor Jure Kaćunić i nekadašnji načelnik splitske Postaje prometne policije Perica Orešković.

Na ovaj interni oglas su se javila i dva dosadašnja načelnika, i to Marko Bilobrk, načelnik PP Sinj i Zvonko Bubalo iz PP Imotski, ali ne i Ilija Patrun, dosadašnji načelnik Prve policijske postaje, koji je najavljivao dolazak u mirovinu. Nije otišao u mirovinu, ali eto, nije se ni javio na ovaj interni oglas.

Za "njegovu" Prvu policijsku postaju je i najveća gužva jer se na natječaj prijavilo osam kandidata, za PP Sinj su se prijavila tri kandidata, a za PP Imotski sedam kandidata.

Ovo je drugi ciklus popunjavanja načelnika postaja u PU splitsko-dalmatinskoj, jer je prvi val imenovanja 12 načelnika postaja obavljen početkom listopada prošle godine, a budući da su načelnici ovih triju postaja iz raznih razloga izabrani kasnije od ove dvanaestorice, tako im je kasnije i istekao mandat.

Bit će vrlo zanimljivo doznati kakvo su "znanje" pokazali kandidati i tko će idućih pet godina zapovijedati najvažnijom i najvećom postajom u Splitu te vrlo važnim postajama u Sinju i Imotskome.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:01