StoryEditorOCM
Dalmacijadobre vijesti

Vrgorac za zapošljavanje žena dobio pet milijuna kuna iz EU fondova: 'Projektom će 170 osoba na području Vrgorca dobiti podršku i pomoć u kući'

19. veljače 2018. - 15:09
vrgorac1-190218

Grad Vrgorac dobio je gotovo pet milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, kojima će realizirati program zapošljavanja 30 žena starijih od 50 godina.

Program "Zaželi" u polivalentnoj dvorani grada Vrgorca u ponedjeljak su predstavili gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Goran Ćulav i djelatnik poduzetničkog centra Teo Dodig.

Projektom "Niste sami", koji će se u potpunosti financirati sredstvima iz Europske unije, Grad Vrgorac će zaposliti 30 žena na dvije i pol godine, koje će obavljati poslove potpore starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju na području Grada Vrgorca i okolnih sela. Projekt će se provoditi do lipnja 2020.godine.

Kako je naglasio gradonačelnik Ante Pranić, ovim uspješno realiziranim projektom uz pomoć Europske unije, odnosno Europskog socijalnog fonda, 170 osoba na području Vrgorca će dobiti podršku i pomoć u kući te dobivati iznos od 200 kuna mjesečno za higijenske potrepštine.

Teo Dodig, djelatnik Poduzetničkog centra koji je radio na ovom projektu prema Europskoj uniji, predstavio je program ženama koje će uskoro započeti s radom, naglasivši da će svih 30 žena koje će grad zaposliti na 24 mjeseca imati mogućnost prekvalifikacije za zvanja "njegovateljica" i "hotelska sobarica" u trajanju od četiri mjeseca.

Zaposlenice će odraditi teorijski i praktični dio nastave za zanimanja koja će im biti upisana u radnu knjižicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:04