StoryEditorOCM
Dalmacijazimski prizori

Prvi dan proljeća u Dalmaciji: u okolici Splita padao snijeg, zabijelili se i Šibenik i Imotska krajina

Piše Braco Ćosić, PSD
21. ožujka 2018. - 13:18
snijeg_sibenik05-210318

Snijeg nošen laganom burom što još u noći s utorka na srijedu pada u cijeloj Imotskoj krajini, osim pravog zimskog ugođaja na prvi dan proljeća , nije donio velikih problema u prometu. Sve prometnice su čiste i osposobljene za promet. Jedine poteškoće imat će brojni poljoprivrednici,posebno povrtlari i voćari koji su ranije obrezali svoje voćke, a niske temperature donijeti će sigurno štete.

Snijega najviše ima u Aržanu, Studencima, Golom brdu, Gornjem Prološcu i Vinjanima Gornjim između deset i petnaest centimetara, dok ga u Imotskom polju skoro i nema.

Snijeg je bilo jutros i u Šibeniku, ali se ubrzo otopio. Tijekom noći je padao u Vodicama i Primoštenu, pa čak i na otoku Žirju.

Slabiji snijeg je padao i u splitskoj okolici, u Klisu, Mosoru i dijelovima Solina.

I danas će u Hrvatskoj biti pretežno oblačno s oborinama te u većini krajeva vjetrovito, a najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će uglavnom ići od -2 do 3, uz obalu od 4 do 9 Celzijevih stupnjeva, a tek na krajnjem jugu će biti malo toplije.

Državni hidrometeorološki zavod procjenjuje da će u većem dijelu unutrašnjosti padati slab snijeg, osobito u istočnim i gorskim krajevima, a najčešće u Lici.

Na Jadranu će biti kiše, osobito na jugu gdje će biti i obilnija uz grmljavinu, dok će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u unutrašnjosti Dalmacije biti i susnježice i snijega. Prema kraju dana djelomično će se razvedriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:24