StoryEditorOCM
Dalmacijaroda od 7 tona

Presretna majka otkrila nam je detalje uistinu nesvakidašnjeg porođaja: 'Kad sam s malenom u Splitu izašla iz helikoptera, moji su se šokirali...'

12. travnja 2018. - 19:41
beba_helikopter-120418

Oko sedam tona teška aluminijska "roda" u obliku transportnog helikoptera, jutros je na svijet donijela najnovijeg člana mlade obitelji Brtan - 48 centimetara dugu te 3.200 grama tešku Kristinu.

Malena junakinja naše priče već je u prvim, spektakularnim sekundama života, dokazala kako je zbilja posebna curica. Rođena je doslovno na "ničijoj zemlji", iznad Bračkog kanala, tijekom kratkog, ali uzbudljivog desetominutnog leta od Supetra do Splita.

Mlada 23-godišnja mama Marina Brtan, očekivano je umorna od poroda, ali istovremeno presretna ishodom ove lijepe priče.



- Sve je prošlo u sekundu. Dva puta sam stisnula i već su je stavili na mene, u tolikoj brzini nisam ni shvatila što se dogodilo. Oko 3 i 45 ujutro smo stigli na hitnu u Supetar, a kako je već bija mali razmak između trudova, nisu nas poslali gliserom, nego su nas odveli na aerodrom u Supetru di je stiga helikopter.

Muž je bija sa mnom u helikopteru. Javili smo mojim roditeljima koji žive u Splitu da smo krenuli, i deset minuta nakon su me vidili kako s njom izlazim iz helikoptera, bili su u šoku – priča mama u dahu dok svoju nestrpljivu curicu drži u naručju.

Kaže da muž Ilija, a niti ostatak obitelji još uvijek nisu svjesni situacije u kojoj se našla malena Kristina i njezina mama. Vjerujemo da joj samo nekoliko sati nakon poroda ne godi medijska pažnja, ali je i sama svjesna da je njezina kćer zaslužna za zbilja posebnu priču.

- Malo sam sramežljiva po ovome pitanju, ali će zato ona imat lipu uspomenu na dan svog rođenja – priča mama ne skidajući pogleda s malene Kristine.

Doma je čeka stariji trogodišnji brat Duje, koji će se imati čime pohvaliti kada shvati da mu je sestra nestrpljiva malena avijatičarka. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:59