StoryEditorOCM
Dalmacijapola stoljeća čekanja

Konačno spojen novi Čiovski most! Montiran je i posljednji dio čelične konstrukcije, sredinom srpnja trebao bi biti otvoren za promet

Piše G. Z.
16. svibnja 2018. - 19:17
most_ciovo6-160518

Novi čiovski most danas je napokon spojen. Posljednji segment čeličnog dijela objekta dopremljen je iz splitskog škvera i postavljen na svoje mjesto.

Nakon punih pola stoljeća čekanja otok Čiovo tako bio ovoga ljeta napokon trebao biti kvalitetnije biti spojen s kopnom, a time bi se konačno riješio veći dio problema s kilometarskim gužvama na oba prilaza sada već starom mostu koje su gušile i Trogir i otok.



Tijekom nedavnog boravka na gradilištu ministar prometa Oleg Butković ponovno je ustvrdio da će most biti pušten u promet sredinom srpnja pa se nadamo da će se te optimistične najave i ostvariti na radost svih vozača i građana koji su, posebice tijekom posljednja dva desetljeća, gubili živce u gužvama.

Podsjetimo, ponekad je za prelazak relacije od kilometra-dva bilo potrebni i po dva sata, što je ugrožavalo normalno odvijanje života, ali i turističke sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 15:01