StoryEditorOCM
Dalmacijauhićen bludni župnik

Hvarski biskup izrazio duboko žaljenje i suosjećanje sa seksualnom žrtvom svećenika; 'Beskompromisno u suočavanju s takvim zloporabama...'

Piše H
24. svibnja 2018. - 01:31
hbk_konferencija9-100418

Hvarska biskupija u vezi s uhićenjem i započetim kriminalističkim istraživanjem svećenika te biskupije osumnjičenoga za pedofiliju, izražava žaljenje te suosjećanje sa žrtvom i njezinom obitelji.  
 
Kako se navodi u današnjem priopćenju, biskupski Ordinarijat u Hvaru primio je obavijest o uhićenju i započetom kriminalističkom istraživanju jednog klerika Hvarske biskupije zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela iz područja kazneno pravne zaštite djece i maloljetnika.

U skladu s propisima kanonskoga prava, dijecezanski biskup izrekao je kleriku sve mjere predviđene crkvenim zakonodavstvom u takvim slučajevima, navodi se u priopćenju.

Hvarski svećenik (72) priveden zbog pedofilije: majka 15-godišnjakinje prijavila ga da je djevojčicu dirao po grudima i štipao po intimnim dijelovima

Tko je svećenik osumnjičen da je seksualno zlostavljao djevojčice na Hvaru? Prije dvije godine dobio je nagradu za životno djelo, govorili su da ima veliko srce...

Svećenik priveden zbog pedofilije pušten na slobodu, sudac mu zabranio ikakav kontakt s djevojčicom koju je navodno seksualno napastovao

"Hvarski biskup Petar Palić izražava duboko žaljenje i suosjećanje s osobom koja je doživjela zlostavljanje i njezinom obitelji. Ujedno biskup izražava beskompromisni stav u suočavanju s takvim zloporabama koje umnogome narušavaju povjerenje i svekolike odnose unutar crkvene zajednice", stoji u priopćenju  Hvarske biskupije kojeg je prenijela Informativna katolička agencija (IKA).

Prema pisanju lokalnih medija Gradsko vijeće Staroga Grada osumnjičenog  je svećenika prije dvije godine nagradilo je nagradom za životno djelo.

Sudac istrage ga je nakon saslušanja kasno popodne pustio na slobodu,  uz mjeru opreza, pa se tako redovno mora javljati policiji i ne smije doći  ni u kakav  kontakt s maloljetnicom čija ga je majka prijavila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 01:29