StoryEditorOCM
Dalmacijaneprocjenjivo

Utukli su milijun kuna u uređenje okoliša, možda zato radovi ne prestaju ni na tren! Pogledajte kako izgleda kupanje u sjeni bagera

1. lipnja 2018. - 19:44
KASTELA_uredenje_obale3.JPG

Privode se kraju milijun kuna vrijedni radovi na uređenju javnih površina, plaža i dječjih igrališta kako bi Kaštela kvalitetno dočekala glavni dio turističke sezone.

Pripreme su počele početkom svibnja, a sanira se obala, nasipaju plaže, postavlja se oprema, svlačionice, novi tuševi i koševi za otpatke, a od sutra će biti postavljeni i kemijski zahodi na glavnim plažama. Duž Kaštela nalazi se više od 20 plaža, a dosad su uređena kupališta na predjelu Bile i dio Gabina u Štafiliću, Đardin i Prvi nasip u Starome, Mala punta i Baletna u Kambelovcu, te Dračić u Gomilici.

Upravo se ravnaju priobalne zone na Starom Resniku i u Divuljama, a u tijeku je i uređenje dječjeg igrališta i zelenila na sućuračkoj Sokolani, za što je izdvojeno 30.000 kuna. Osim toga, uređuju se i oplemenjuju javne površine, a nove sadnice cvijeća posađene su i na sućuračkoj rivi.

Plaža na Sokolani bit će pripremljena do kraja tjedna, a tijekom sljedećeg tjedna komunalci će urediti i ostala kupališta, pri čemu se očekuje i angažman sezonskih komunalaca.

Kaštela imaju dvije plaže za pse, i to u Kaštel Kambelovcu i u Kaštel Štafiliću, pa iz gradske uprave upozoravaju da su se vlasnici kućnih ljubimaca dužni držati propisa, imati sa sobom potreban pribor potreban za održavanje higijene na plaži, počistiti otpatke za svojom životinjom i isprati površinu. 

Koliko su se zahuktali radovi dokazuje i ovaj video našeg čitatelja, snimljen na Divuljama. Tamo se ljudi kupaju u sjeni bagera. Uistinu neprocjenjivo iskustvo...

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:14