StoryEditorOCM
Dalmacijaprijetnja iz dubine

Nedaleko od popularne gradske plaže u moru pronađena neeksplodirana bomba; 'Prema gelerima koje smo vidjeli u podmorju od Duća do Omiša postoji još sličnih opasnosti'

14. lipnja 2018. - 15:24
bomba

Tijekom akcije čišćenja podmorja članovi udruge 'Plaže bez rizika' Joško Jurić i Davor Bartulović u četvrtak ujutro otkrili su na omiškoj plaži osamdesetak kilograma tešku neekspoldiranu avionsku bombu.

Bomba je pronađena na oko dva metra dubine, sedamdesetak metara udaljeno od obale i druga je takve vrste pronađena na istom lokalitetu u posljednje dvije godine.

- Bomba je locirana tijekom opsežne akcije čišćenja koju svake godine provodimo prije sezone kupanja. Zadnji dio tog ubojitog sredstva virio je iz pjeskovitog dna u kojeg je zarinut veći dio bombe. O svemu smo odmah obavijestili policiju i sada je sve u njihovim rukama.

Prema pronađenim gelerima koje susrećemo u podmorju od Duća do Omiša pretpostavljamo da postoji još sličnih neeksplodiranih sredstava - kratko nam je prokomentirao Joško Jurić, inače predsjednik udruge.




Iz PU Splitsko.dalmatinske potvrdili su navode o pronalasku opasnog eksplozivnog sredstva.

- Tijekom jutra obavješteni smo o pronalasku bombe u moru nedaleko od glavne plaže u Omišu. Za sada možemo neslužbeno reći da se radi o avionskoj bombi iz II. svjetskog rata. Mjesto pronalaska je odmah označeno i osigurano.

Tokom dana na mjesto događaja izići će specijalna ekipa policijskih službenika i ronioca kako bi se pristupilo njenom vađenju. Tokom akcije provoditi će se sve potrebne mjere u zaštiti građana i kupača - upoznala nas je s tijekom akcije Željka Radošević iz ureda sa javnošću splitske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:17