StoryEditorOCM
Dalmacijaudaljeni iz službe

Pokrenut postupak protiv splitskih policajaca: dojavama su izbjegavali nadzor, pa su snimke natjerale nadležne da provjere što im kolege rade u slobodno vrijeme

26. lipnja 2018. - 13:02
Policajac (krajnje desno) snimljen je dok prima putnike

Protiv dvojice policajaca PU splitsko-dalmatinske koji su prijavljeni za ilegalnu djelatnost prijevoza putnika pokrenut je disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

Kako saznajemo iz policijske uprave, njihovi službenici prijavljeni su pisanom predstavkom u kojoj je opisano njihovo neprimjereno ponašanje izvan službe. Provedena je provjera navoda iz predstavke te je utvrđeno kako ima osnove za provođenje postupka pred disciplinskim sudom MUP-a.

Policajci su se bavili prijevozom putnika koje su dočekivali u splitskoj zračnoj luci Resnik. Uglavnom se radilo o turama od Resnika do Splita po cijeni od 300 kuna.

Ni jedan ni drugi nemaju odobrenje za obavljanje gospodarske djelatnosti izvan policijske službe te nisu registrirali prijevoz putnika.

Ilegalnom djelatnošću su se bavili izvan radnog vremena, a dnevno se u prosjeku odradi oko deset vožnji. Kako se radi o neprijavljenoj djelatnosti, od zarade se odbija samo cijena goriva.

Osim same predstavke postoje i fotografije policajca tijekom obavljanja neprijavljene djelatnosti. Njihovom otkrivanju kumovalo je dugotrajno nezadovoljstvo legalnih prijevoznika koji uredno plaćaju sve namate, a zarada im izmiče zbog nelojalne konkurencije.

Uredno prijavljeni prijevoznici pokušali su situaciju riješiti prijavom carinskim službenicima, ali nije bilo rezultata jer bi ilegalci unaprijed saznali za nadzor. Poučeni time, prikupili su fotografske i videodokaze te poslali predstavku policiji, koja je nakon toga istražila što im rade kolege u slobodno vrijeme.

Tijekom disciplinskog postupka dvojica policajaca nisu privremeno udaljena iz obavljanja službe. Neslužbeno saznajemo kako policija nastavlja nadzor u zračnoj luci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:16