StoryEditorOCM
Dalmacija'nevidljive' prepreke

Kaštelanski vozači izgubili živce: Komunalci, osvježite boju na 'ležećim policajcima'!

1. listopada 2018. - 20:43

Premda je Grad Kaštela prije dvije godine potpuno rekonstruirao i uredio ulicu Put Svetog Lovre u Kaštel Lukšiću, koja spaja magistralu i staru cestu u Kaštelima, a u čijoj se blizini nalazi Osnovna škola Ostrog, za što je izdvojeno više od 10 milijuna kuna, stanje uspornika ili "ležećih policajaca" vozačima doslovno kida živce.

Naime, crte koje obilježavaju uspornike kako bi ih vozači mogli uočiti s pristojne udaljenosti, potpuno su izblijedjele, pa u noćnim satima uspornike uopće nije moguće vidjeti. Upravo zbog toga vozači preko "ležećih policajaca" doslovno lete automobilima, a osim što uništavaju svoja vozila, stvaraju i opasnost za pješake jer voze većom brzinom. Nitko ne dvoji da uspornici moraju biti na toj cesti, posebno zbog neposredne blizine škole, a sve što nadležni u gradu moraju napraviti, jest da ih bolje označe, bilo bijelom ili žutom bojom kako bi bili uočljiviji.

Kontaktirali smo nadležne, a pročelnica za komunalu Marija Pelivan kaže nam da će, s obzirom na to da se radi o uspornicima u blizini škole, poduzeti sve mjere da se što prije ocrtaju kako bi vozačima bili vidljiviji.

- Za posao održavanja zadužen je koncesionar "Prvi treptač", a ubuduće će će takve i slične poslove obavljati Grad Kaštela jer su na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća rebalansom proračuna rezervirana sredstva za kupnju stroja za horizontalno obilježavanje cesta u iznosu od 200 tisuća kuna - kazala je Pelivan.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:45