StoryEditorOCM
Dalmacijatko je poznaje?

Serijska pljačkašica počinila je već četiri razbojstva, a splitska policija 'tapka u mraku'

5. listopada 2018. - 21:35

Splitska policija objavila je danas fotografije ženske osobe koju povezuju s kaznenim djelom razbojstva počinjenog 19. srpnja 2018. godine, u 23.20, na benzinskoj postaji u Dugopolju. Iste noći, odnosno ujutro oko 5 sati, kako je tada izvijestila policija, također nepoznata žena ušla je u trgovinu u Splitu i prijeteći pištoljem od zaposlenice uzela novac.

– Molimo građane koji prepoznaju navedenu osobu ili imaju saznanja o njezinu kretanju i boravku, da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju, osobnim dolaskom ili pozivom na broj telefona 192. Sve informacije mogu se dostaviti i e-poštom, na adresu PU splitsko-dalmatinske splitsko-dalmatinska@policija.hr – stoji u priopćenju PU SD.

Iako u policiji nisu htjeli potvrditi, nisu ni isključili mogućnost da se navedena žena povezuje i s dva razbojstva na benzinskim crpkama u lipnju ove godine, počinjena u samo sedam dana, uz prijetnju vatrenim oružjem.

U prvoj pljački, 15. lipnja, došla je oko 3.30 na Ininu postaju u Pojišanskoj ulici, držeći u ruci oružje, a na glavi je imala dio odjeće kao masku. Zaprijetila je djelatniku koji joj je, ne riskirajući ništa, dao oko pet tisuća kuna utrška, pa je pobjegla.

Sedam dana kasnije, 22. lipnja, opet se odlučila za razbojstvo, i to opet na Ininoj crpki, ovaj put u Ulici Stjepana Držislava. Došla je pješice na postaju oko 5.30, glava joj je također bila zamotana komadom odjeće. S vrata je, držeći u ruci pištolj, zaprijetila 22-godišnjem djelatniku da joj preda novac, što je ovaj i učinio. Uzela je novac i odšetala.

Kako je tada posvjedočio djelatnik, najvjerojatnije je riječ o ženi mlađoj od 30 godina.

Iako je policija detaljno pregledala videosnimke nadzora s benzinskih crpki, a navodno je na obradi i bilo nekoliko potencijalno sumnjivih ženskih osoba, očito je da svi ti napori nisu dali rezultata pa je kao jedna od posljednjih mjera odlučeno objaviti njezine fotografije u javnosti, u nadi da će je netko od savjesnih građana prepoznati i dati koju korisnu informaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 08:08