StoryEditorOCM
Dalmacijaodnijeli 108 tisuća kuna

Detalji 'amaterske' pljačke na Braču: Splićani plastičnim pištoljem orobili automat klub u kojem su često kockali i izgubili dosta novca, a prepoznao ih je djelatnik

12. listopada 2018. - 11:37

Splitska policija izvijestila je jučer da su riješili razbojstvo od prije osam dana u automat klubu "Riviera Supetar" u Supetru na Braču te da su uhitili dvije osobe.

- Policijski službenici Policijske postaje Brač i Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe u dobi od 28 i 25 godina. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su zajedno i u dogovoru 2. listopada u automat klubu u Supetru prijeteći pištoljem zaposleniku ukrali novac. Počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 108 tisuća kuna. Protiv obojice je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva, te su predani policijskom pritvorskom nadzorniku - navedeno je u službenom priopćenju.

Neslužbeno se, pak, doznaje da se radi o dvojici Splićana, Frani J. (28) i Sandru L. (25) koji su poprilično amaterski djelovali u ovoj pljački. Navodno su nekoliko dana prije razbojstva u tom istom automat klubu u vlasništvu tvrtke "Multiigra d.o.o." izgubili, kockajući se, veću količinu novca, pa su očito odlučili na ovaj način "refati" dug.

Tako je Frane maskiran kapuljačom od trenerke upao oko 3.40 ujutro u klub i u ruci je držao pištolj koji je prislonio djelatniku P.J.-u na vrat i natjerao ga da mu da novac koji je taman brojio za stolom u sobici. Sa stotinjak tisuća kuna plijena izletio je potom van, gdje ga je čekao Sandro, te su zajedno pobjegli.

Da je u pitanju bio amaterski odrađen posao govori i podatak da razbojnik nije na rukama imao rukavice, a navodno se radio i o prijetnji plastičnim pištoljem. Barem je tako jedan od osumnjičenih rekao istražiteljima, a istinitost tih navoda nisu mogli provjeriti jer oružje kojim je izvršeno razbojstvo nije pronađeno.

Doznajemo i da je Frane u Supetru radio kao sezonski radnik te da su obojica dosta često posjećivali navedeni automat klub te su čak bili i u dosta dobrim odnosima s djelatnikom kojeg su naposljetku odlučili orobiti. Upravo ih je to i stajalo slobode jer je on navodno prepoznao 28-godišnjaka koji mu je zaprijetio.

Niti jedan od dvojice uhićenih mladića koji su tijekom jučerašnjeg dana privedeni na ispitivanje na Županijsko državno odvjetništvo u Splitu do sad nije osuđivan ni za kakvo kazneno djelo.

U trenutku uhićenja kod obojice je pronađeno tek nekoliko tisuća kuna plijena, a za ostatak se pretpostavlja da su ga potrošili, a kako drugo nego - kockajući se.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:14