StoryEditorOCM
Dalmacijavodoopskrbna mreža

Obilna kiša zamutila izvor Jadra, Vodovod bi uskoro mogao proglasiti da voda nije za piće za građane Splita, Solina, Trogira, Kaštela, Podstrane...

Piše PSD
30. listopada 2018. - 09:34

Velika količina kiše koja je pala jučer, uzrokovala je zamućenje na izvoru rijeke Jadro, koja pitkom vodom napaja šire područje Splita, javljaju iz Vodovoda i kanalizacije.

Ipak,  zbog zaliha u vodospremama, voda iz slavina još uvijek ne prelazi maksimalno dozvoljene parametre zamućenosti te nije na snazi preporuka o prokuhavanju vode za malu djecu, starije i imuno insuficijentne osobe.

"Uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samom izvoru rijeke Jadro, pokazao je zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti te je za očekivati kako bi u dogledno vrijeme, nakon pražnjenja vodosprema i miješanja s novim količinama vode u vodoopskrbnom sustavu, moglo doći do povećanja mutnoće pitke vode i u vodoopskrbnoj mreži na području Splita,
Solina, Podstrane, Kaštela, Segeta, Okruga i Trogira. U tom slučaju obavijestit ćemo građane o preporuci prokuhavanja vode iz slavine za malu djecu, starije i imuno insuficijentne osobe.

Djelatnici Laboratorija za pitke vode i Uprava Vodovoda i kanalizacije Split kontinuirano prate situaciju te će javnost na vrijeme biti informirana o eventualnim mjerama koje treba poduzeti u slučaju povećanja parametra mutnoće vode u vodoopskrbnoj mreži", stoji u priopćenju iz Vodovoda i kanalizacije.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 01:37