StoryEditorOCM
Dalmacijaodgovor PU splitsko-dalmatinske

Dobili smo i službenu potvrdu: Ruskinja koja se žalila na postupanje zaštitara uopće nije bila u hvarskoj policiji

9. studenog 2018. - 11:52
Natalija Abramova žalila se na postupanje policajaca

Iz PU splitsko-dalmatinske i službeno smo dobili potvrdu kako nema dokaza da je Natalija Abramova (37) uopće došla u Policijsku postaju Hvar i prijavila navodni incident u beach klubu "Carpe Diem", u uvali Stipanska na otočiću Marinkovcu, jednom od Paklinskih otoka.

Britanska državljanka koja živi u Moskvi prijavila je u Prvoj postaji Split sredinom srpnja da je nasilno izvedena iz kluba, ali je i javno optužila hvarske policajce kako nisu željeli zaprimiti njezinu prijavu iste noći.

Prema njezinim riječima, došla je u PP Hvar gdje su je ismijali i pokazali joj vrata. Svoju izjavu o ponašanju hvarske policije na društvenoj mreži popratila je brojnim emotikonima dignutog srednjeg prsta. Uz to je napisala i tvrdnje kako se tamošnja policija uopće ne bori protiv kriminalnog ponašanja.

Ruskinja s Hvara ponijela modrice: Očito su uživali u tome što rade. Zašto mi se policija ni nakon četiri mjeseca nije javila?

Međutim, nakon našeg upita PU splitsko-dalmatinskoj, dobili smo odgovor:

– Izvršenim provjerama nije utvrđeno da je navedena osoba pristupila u Policijsku postaju Hvar i prijavila predmetni događaj.
Postaja u Hvaru ima suvremeni videonadzor, tako da nije bilo teško pregledati snimke i sa sigurnošću utvrditi je li turistkinja došla te noći. Razlozi njezine izjave nisu poznati, ali potvrđeno je kako je sljedećeg dana u Splitu bila na policiji i na Hitnoj pomoći, gdje su joj dijagnosticirane svježe modrice na obje nadlaktice. Upravo na temelju njezine prijave Prvoj postaji i liječničkog nalaza predmet je proslijeđen nadležnoj Policijskoj postaji Hvar.

– Temeljem zaprimljene prijave hvarska postaja provela je izvide, a kojom prilikom nisu utvrđeni elementi prekršaja niti kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti – obavijestili su nas iz splitske policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:17