StoryEditorOCM
Dalmacijaproblemi u stranci

HDZ ostao i bez povjerenika; Sanader: Nije odradio zadatak; Pavić: Podmetali su mi

Piše Gordana Dragan
14. studenog 2018. - 08:23
Dr. Mladen Pavić otišao je s funkcije povjerenika nezadovoljan stanjem u stranci

Trogirski HDZ ostao je bez povjerenika stranke. Riječ je o dr. Mladenu Paviću kojega je Županijski odbor na tu dužnost imenovao u ožujku ove godine s ciljem da organizira izbornu skupštinu na kojoj će se izabrati novi predsjednik stranke.

Dr. Pavić je iz Trogira i član je HDZ-a od njegova osnivanja, a lokalnoj javnosti poznatiji je kao vlasnik ugostiteljskog objekta u mlinici na Pantani i donedavni dugogodišnji ravnatelj Doma za odrasle osobe u Trogiru, državne ustanove koja skrbi o psihički bolesnim osobama i starijim građanima s intelektualnim teškoćama.

Gradska organizacija ostala je bez čelnika stranke nakon što je zbog loših rezultata na proteklim lokalnim izborima ostavku podnio Sandro Hrabar.

Hrabar je stranku vodio gotovo dvije godine, no kako na spomenutim izborima HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ivica Baturina nije prošao, već SDP-ovac Ante Bilić, a u Vijeću HDZ nije osigurao još jednog vijećnika za premoć, Hrabar je podnio ostavku. U to vrijeme spominjali su se problemi među članstvom, nejedinstvo, razna podmetanja, što su bili navodno dodatni razlozi za Hrabrovo povlačenje.

Na konstituirajućoj sjednici održanoj 27. ožujka, kojoj su nazočili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ante Sanader i tajnik Ante Mihanović, dr. Pavić je imenovan za povjerenika, a imenovano je i 16 članova povjerenstva. U proteklim mjesecima nisu organizirani izbori, a sada je stranka ostala i bez povjerenika.

Ante Sanader u izjavi za Slobodnu Dalmaciju tvrdi da je dr. Pavić napustio brod jer je kao liječnik dobio dobar ugovor za posao na kruzeru. Rekao je kako će na prvoj sjednici ŽO HDZ-a imenovati novog povjerenika za Trogir. Nije precizirao datum.

Podsjetio je i na to kako je dr. Pavić po Statutu stranke morao u roku od šest mjeseci stvoriti uvjete za sazivanje izborne skupštine, što se nije dogodilo.

- On to nije napravio i imenovat ćemo novog povjerenika i ne vidim nikakav problem - rekao je Sanader.

Na naš upit kako već duže vrijeme kolaju priče o brojnim problemima u toj stranci, posebice o onima o razjedinjenju, nije se osvrnuo, ali je dodao kako je zadatak dr. Pavića bio i taj da riješi probleme s članstvom i članarinama jer je na popisu stranke bilo članova koji su umrli, a nisu brisani s evidencije.

Na upit o navodnih stotinjak članova HDZ-a, koji su bili članovi Hrvatske zore pa su prije lokalnih izbora masovno prešli u HDZ, ali nemaju stranačku iskaznicu pa je njihovo članstvo formalno-pravno upitno, odgovorio je kako o tome nema informaciju i kako mu nitko iz stranke nije predstavio to kao problem.

Za članove koji su navodno trebali biti isključeni iz stranke jer su za vrijeme proteklih lokalnih izbora radili protiv nje te agitirali za SDP, ustvrdio je kako je to problem koji treba riješiti središnjica te da ni o tom problemu također nije informiran.

- Sve je u redu. Ne vidim nikakvih problema u trogirskom HDZ-u. Recite mi vi koji su to problemi. Sve sam vam kazao što bi javnost trebala znati, a ostalo su unutarstranačke stvari - zaključio je prvi čovjek HDZ-a u županiji.

U jednom od razgovora vođenih prije odlaska na brod, dr. Pavić kazao nam je kako se zaista susreo s problemima koji su bili uzrokom da nije na vrijeme sazvao izbornu skupštinu. Jedan od njih je, kako je rekao, bio i neriješeni status članova Hrvatske zore, potom računi koje njegovi prethodnici nisu platili, a posebno ga je pogodilo, ustvrdio je, podmetanje nekih članova povjerenstva, koji su na nekorektan način pripremali teren za budućeg predsjednika stranke.

- Radi se o osobi koja po godinama i iskustvu nije dorasla da bude na tom mjestu. No, to bi bila fikus shema, dok bi kolo vodili neki drugi, "jači igrači". S tom tradicijom mora se prestati ako se želi da stranka ide naprijed. Još nije kasno - rekao nam je dr. Pavić.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 01:54