StoryEditorOCM
Dalmacijau brodotrogiru odahnuli

U zadnji tren pred vikend ipak stigle plaće škveranima; Doznali smo zašto su kasnile već treći put ove godine i hoće li se to ponavljati u budućnosti

23. studenog 2018. - 16:27
porinuce_brodotrogir9-160718

Svi radnici trogirskog brodogradilišta dobili su plaće za listopad. Nakon što su se potpisanom novinaru "Slobodne" potužili da im kasne plaće, u četvrtak je pokušao dobiti odgovore na mjerodavnim adresama.

Kontaktirao sam predsjednika Uprave "Brodotrogira" Nenada Končara, a on me uputio na glasnogovornicu Ivanu Mitar.

Nažalost, pozivao sam glasnogovornicu Mitar na krivi broj mobitela, pa je došlo do nesporazuma jer se ona osjetila prozvanom zbog objavljene rečenice "da se nakon naših brojnih poziva nije javljala na mobitel". Stoga, isprika Ivani Mitar; naravno, nije bilo namjerno.

Što se, pak, plaća tiče - glasnogovornica Mitar nam je u ime Uprave odgovorila na pitanja koja zanimaju radnike. Zašto plaće kasne već treći put ove godine i hoće li se to ponavljati u budućnosti?

Naime, jučer smo od Ivice Sorića, predstavnika Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat u trogirskom brodogradilištu, čuli da se "dugovi gomilaju", pa radnicima, ne samo da kasne plaće, nego im se ne isplaćuju ni jubilarne nagrade za 2018.

- Plaća za Servisni centar Trogir d.o.o., Brodotrogir cruise d.o.o. i Brodotrogir design isplaćena je na vrijeme, a to je 15.11.2018. Za Hrvatsku brodogradnju Trogir d.o.o. i Brodotrogir outfit d.o.o. plaća je isplaćena 21.11. 2018., tj. kasnila je šest dana, a za Brodotrogir d.d. je isplaćena jučer 22.11.2018. u kašnjenju od 7 dana.

Plaće su kasnile budući da nije bilo dovoljno sredstava na računima Hrvatske brodogradnje Trogir d.o.o., Brodotrogir outfit d.o.o. i Brodotrogir d.d. Uzrok kašnjenja isplate plaće je poremećaj u planiranom novčanom tijeku, a u budućnosti ćemo nastojati da toga ne bude - odgovorila nam je glasnogovornica u "Brodotrogiru" Ivana Mitar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:42