StoryEditorOCM
DalmacijaNEPROMIŠLJENA GREŠKA

Na priču o odgojiteljici iz imotskog vrtića reagirali i roditelji djece koju je čuvala, evo što su joj poručili

27. studenog 2018. - 20:55
Roditelji djece iz imotskog vrtića

Još uvijek traje priča o teti iz imotskog vrtića. Nakon mora napisanih rečenica o njenom videu pa silnih reakcija, njene isprike roditeljima, stigla je i odluka upravnog vijeća dječjeg vrtića kojom je više formalno, bez rasprave prihvaćen otkaz ugovora o radu kojega je zatražila njihova djelatnica kao moralni čin za ono što je učinila.

Ispovijest odgojiteljice koja je neprimjereno psovala pred djecom: U moru očaja i agonije postoji nešto što me drži u životu; Pročitajte poruke podrške koje je dobila

I dok su članovi vijeća prihvaćali otkaz ugovora o radu, petnaestak roditelja, mahom majki djece koja su bila u grupi već sada bivše tete, spontano se okupilo i novinarima nakon toga podijelilo svoje viđenje situacije.

- S obzirom na cijelu situaciju osjetili smo potrebu da iznesemo svoje viđenje cijele situacije u kojoj se našla naša teta. Ne osporavamo da se dogodila nepromišljena pogreška tete iz naše grupe koja je najviše naštetila njoj samoj i uništila dostojanstvo jedne mlade osobe. Cijela situacija je otišla predaleko. Prikriva ono najbolje što je svaki roditelj svakim danom doživio od jedne mlade tete.

Iz toga razloga osjećamo nezaustavljivi poriv da to što smo doživjeli od nje ne podijelimo s javnošću. Naime,kao roditelji u dvije godine nismo doživjeli niti jedan put da je loše volje, neljubazna ili da su je djeca u ijednom kontekstu negativno okarakterizirala. Naprotiv, s puno ljubavi, veselja i oduševljenja naša djeca su svakodnevno svojoj teti trčali u zagrljaj. I ako išta može vratiti našoj djeci osmijeh na lice, to je da ih naša teta dočeka na vratima - zaključuju roditelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 22:54