StoryEditorOCM
Dalmacija'neću se spustiti na njihovu razinu'

Gradonačelnik Trilja: Gospoda iz Mosta prozivaju, a upravo su oni bili protiv amandmana koji za 25 milijuna kuna povećava izdvajanja za brdsko-planinska područja

Piše PSD
3. prosinca 2018. - 15:40

Nakon što je mostovac Nikola Grmoja prozvao HDZ-ovce što su odbili njihove amadmane, nabrojavši poimenice i gradonačelnike nekih dalmatinskih gradova, reagirao je Ivan Šipić, gradonačelnik Trilja, odbacivši sve iznesene optužbe.

Grmoja raspalio po HDZ-ovcima: Građani ne znaju da je Imoćanin danas glasovao protiv spoja Imotskog na autocestu, Triljanin protiv škole u Sinju, Kovač protiv bolnice u Kninu

- Gospoda iz Mosta su su poimenice prozvala sve koji su glasovali protiv amandmana koje su oni predložili, što je vrlo nekorektno, a upravo su oni glasovi protiv amandmana koji se tiče brdsko-planinskih područja, za koje se oni, kako kažu, gorljivo bore. Radi se o gradovima Sinj, Vrgorac, Imotski i Trilj, te općinama Klis, Dicmo i Muć za koje je u proračunu za ovu godinu bilo predviđeno 15 milijuna kuna, dok je amandanom kojeg sam ja predložio za sljedeću godinu za te gradove i općine, zajedno s još nekima, predviđeno izdvajanje od čak 40 milijuna. To je povećanje od 25 milijuna kuna, no gospoda iz Mosta su glasala protiv tog amandmana, koji je sastavni dio proračuna - ističe gradonačelnik Šipić, dodajući i da je jedan kolega iz Mosta čak i predložio svoj amandam, a onda nije niti stigao u Saboru obrazložiti ga.

Vlada RH je, podsjeća, od 217 amandnama prihvatila samo tri, među kojima je bio i ovaj njegov o povećanju izdvajanja za brdsko-planinska područja.

- Grmoja proziva da sam glasao protiv uređenja škole, a upravo su zahvaljujući mom amandmanu značajno povećana sredstva za gradove i općine, pa će biti novca i za tu školu. Međutim, moram napomenuti i da bi svatko norlmalan glasao protiv onakvog uređenja škole koje, prema mojim saznanjima, stoji tri pita više nego takva uređenja u drugim gradovima. Mogu oni mene prozivati i provocirati koliko god žele, ali ja se nikada neću spustiti na takvu razinu komunikacije jer to neće riješiti niti jedan problem naših građana  - zaključio je triljski gradonačenik.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:02