StoryEditorOCM
Dalmacijapodrhtavanje tla

Novi potres uzdrmao Imotsku krajinu: 'Dobro je zatreslo', javlja naš dopisnik; Seizmolog: Posljednjih mjesec, dva bilježimo učestale seizmološke aktivnosti na tom području

5. prosinca 2018. - 17:24
shutterstock_415473103

Potres jačine 3,1 stupanj po Richteru i 5 stupnjeva po Mercaliju u epicentru na dubini od 5 kilometara dobro je u srijedu u 15,16 sati uzdrmao Imotski i Imotsku krajinu.

Epicentar potresa prema izjavi dežurnog seizmologa u Zagrebu Krešimira Kuka bio je između Posušja u susjednoj Bosni i Hercegovini i Imotskog, točnije pet kilometara sjeveroistočno od Imotskog.

- Mogu kazati da je potres bio umjerene jačine i da se dobro osjetio na vašem području. U posljednjih mjesec, dva bilježimo učestalost seizmoloških aktivnosti na tom području i ovaj potres od srijede jedan je u toj seriji, veli nam Krešimir Kuk.

Imoćani još itekako pamte potres od 8. rujna ove godine kada su na nekoliko dana presušili i izvori rijeke Vrljike i unijeli pravu zebnju i strah kod Imoćana. Na sreću Vrljika se nakon nekoliko dana vratila u svoje korito iz utrobe zemlje.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:14