StoryEditorOCM
DalmacijaPOZIV IZ AGENCIJE

Otočani, ispravite podatke na karticama za prijevoz ili ćete ostati bez jeftinijih karata za trajekte!

9. prosinca 2018. - 16:39

Agencija za obalni linijski pomorski prijevoz poziva sve korisnike otočne iskaznice da što prije ažuriraju podatke ili predaju zahtjeve za nove "kartice" ako su njihovi podaci promijenjeni u nekom od registara kako ne bi ostali bez mogućnosti korištenja prava na povlašteni prijevoz.

Kao što je poznato, otočani imaju pravo na povlašteni prijevoz na svim trajektnim, katamaranskim i brodskim linijama koje povezuju otoke s kopnom, ali i otoke međusobno. No, državna institucija kao izdavatelj otočnih iskaznica za pomorski prijevoz putnika i vozila, zajedno s Agencijom za komercijalnu djelatnost kao operatorom računalnog sustava, tijekom prosinca provodi provjere korisničkih podataka.

Iz Agencije za pomorski prijevoz stoga upozoravaju kako će sve iskaznice čiji korisnički podaci više ne odgovaraju podacima biti automatski deaktivirane. Građani koji ne ažuriraju svoje podatke neće moći ostvarivati pravo na povlašteni prijevoz i morat će "izvaditi" nove "kartice".

Podaci na koje bi korisnici trebali obratiti pažnju u slučaju promjene su sljedeći: osobni podaci (promjena mjesta prebivališta, imena, prezimena i ostalih stvari radi kojih korisnik mijenja osobnu iskaznicu), kao i podaci o vozilu (registracijske oznake, tehnički podaci o vozilu ili osobni podaci o njegovu vlasniku/korisniku).

Periodičke provjere rade se nekoliko puta godišnje za sve kategorije korisnika povlaštenog prijevoza kako bi se izbjegle zloporabe otočnih iskaznica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:17