StoryEditorOCM
Dalmacijaprijeti mu zatvor

Vrgorčanin tvrdi: Policija mi je namjestila prometnu kako bi zaštitili kolegicu. Po mojim informacijama, sklonama je nesrećama, ali i članovi obitelji su joj u policiji...

11. prosinca 2018. - 22:55
vrgorac

Uskoro će se navršiti dva mjeseca od prometne nesreće na križanju Ulice Janka Bobetka i Šetališta Mate Raosa u Vrgorcu, u kojoj su ozlijeđene dvije ženske osobe i razbijena dva automobila.

No, repovi te prometne nesreće vuku se do danas. Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku, Stalna služba u Metkoviću, podignulo je optužnicu protiv Denisa Ćulava iz Vrgorca kao krivca za nesreću, prijeti mu šest mjeseci zatvora ili godina dana uvjetno.

Međutim, ovaj bivši pripadnik Hrvatske vojske obratio nam se otvorenim pismom, tvrdi da nije kriv za prometnu nesreću, već da je žrtva vrgoračkih policajaca koji su "skrojili" zapisnik kako bi zaštitili svoju kolegicu koja je po njemu uzročnik nesreće.

- Dana 13. listopada 2018. godine oko 22 sata na raskrižju Ulice Janka Bobetka i Šetališta Mate Raosa skretao sam ulijevo iz Ulice Janka Bobetka u Šetalište Mate Raosa, kao i tisuću puta dosad - kazuje u otvorenom pismu Ćulav i nastavlja:

- Dok sam skretao ulijevo, ispred mene je bila siva Škoda Fabia, u suprotnoj prometnoj traci bez upaljenih svjetala i pokazivača smjera u 22 sata navečer. U njoj su bile dvije osobe, dok se treća kretala prema Fast foodu. Pošto je parking bio popunjen, oni su tako ostavili automobil nasred ceste.

Dao sam pokazivač smjera i zaobišao Škodu Fabiu, koja je bilo nepropisno parkirana u suprotnoj prometnoj traci. Nakon obilaska vidio sam da se velikom brzinom približava automobil, osoba koja je upravljala automobilom vjerojatno je, kad je vidjela Škodu u svojoj traci, skrenula u Ulicu Janka Bobetka i udarila u parkirani kombi.

Tek sutra sam saznao da je u Škodi bila mlada policajka, koja ima i članove uže obitelji zaposlene u policiji, dok su joj susjedi čelni ljudi PP-a Vrgorac.

U drugom automobilu koji je udario u parkirani kombi nalazile su se dvije ženske osobe, vozačica koja je upravljala vozilom je praktički susjeda toj mladoj policajki, a i jedan član njene uže obitelji je isto zaposlen u policiji. Po mojim informacijama ta mlada vozačica sklona je prometnim nesrećama.

Ja vozim 17 godina, a od toga u zadnjih 15 godina nemam apsolutno nikakvih kazni ni za brzinu ni alkohol, pa čak ni za parkiranje. Mislim da sve to govori koliko sam savjestan vozač.

Želio bih istaknuti da se u policijskom izvješću po kojem je DORH sastavio optužnicu protiv mene nigdje ne spominje siva Škoda Fabia koja se nalazila nasred ceste. To sam se spreman zakleti gdje god treba.

Taj krunski dokaz vrgorački policajci prešutjeli su vjerojatno zbog kolegijalnosti prema svojoj kolegici, ali i njezinim užim članovima obitelji koji su zaposleni u policiji, isto kao i od osobe koja je upravljala drugim automobilom i udarila u kombi.

Ja sam jednostavno nastradao samo zato što sam slučajno prolazio tu, što se moglo dogoditi bilo kojem drugom vozaču. Osobno sam kontaktirao unutarnju kontrolu MUP-a i iznio im sve ove stvari. Sad čekam njihovu reakciju, jer je ovo po meni skandal većih razmjera.

Osobama koje su ozlijeđene u prometnoj nesreći želim što brži oporavak od srca, no ja im nisam kriv za prometnu nesreću, nego siva Škoda Fabia koja je bila u njihovoj traci - stoji u otvorenom pismu Denisa Ćulava.

Kontaktirali smo i Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, da čujemo i njihovu stranu priče. Kako su nam rekli u telefonskom razgovoru, zatražili su svu dokumentaciju od kolega iz Vrgorca i nakon toga su nam poslali odgovor u kojem stoji:

- Temeljem pritužbe stranke obavljena je analiza postupanja policijskih službenika vezano za prometnu nesreću, te je utvrđeno da su policijski službenici u konkretnom događaju obavili očevid i sve potrebne radnje iz nadležnosti policije radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica.

Očevid i sve poduzete radnje policijski službenici su obavili sukladno zakonu i pravilima struke, te je utvrđeno da su navodi iz pritužbe građanina neosnovani - kažu u PU splitsko-dalmatinskoj.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:23