StoryEditorOCM
Dalmacijakonačno

Na ovo smo čekali deset godina: u radnoj atmosferi, bez pompe otvoren nadvožnjak preko splitsko-solinske obilaznice

18. prosinca 2018. - 13:48

Konačno smo dočekali i taj trenutak - u utorak je u radnoj atmosferi, bez velike pompe otvoren nadvožnjak preko obilaznice na južnom ulazu u Solin.

Doduše, neki su vozači unatoč postavljenim preprekama, pošto-poto htjeli proći preko nove prometnice. Neki, kao vozači osobnih automobila u tome su uspjeli, dok su vozači kombija i kamiona imali poteškoća u tom pothvatu. Iz prve smo ruke u čudu svjedočili situaciji u kojoj vozač kamiona prilazi privremeno postavljenoj signalizaciji, te pričajući na mobitel(?!) izlazi iz vozila i sam miče plastične prepreke kako bi mogao proći.

Našalili su se izvođači radova kako su baš zbog takvih odabrali signalizaciju koja nije teška, da se jadni ljudi ne muče.

Šalu na stranu, unatoč nestrpljenju vozača, nadvožnjak je nešto iza 11 sati i službeno pušten u promet, kako je i bilo najavljeno od strane investitora ovog zahvata - tvrtke Hrvatske ceste čiji su djelatnici tijekom jutra obavili interni tehnički pregled građevine, kako bi se još jednom uvjerili da je sve u redu.

Iako je rok završetka radova, kako je ova državna tvrtka službeno i najavila, trebao biti 30. studenog ove godine, cesta je puštena u promet sa zakašnjenjem od 19 dana. No, nećemo sitničariti s obzirom da se na ovaj zahvat čekalo godinama, da ne kažemo desetljeće.

Ukupna vrijednost radova, podsjetimo, iznosila je 22,9 milijuna kuna, a osim izgradnje nadvožnjaka koji je povezao južni dio Solina, a dobro će doći i Splićanima i Vranjićanima, rekonstruirana je i dionice splitsko-solinske obilaznice kod trgovačkog centra "Salona Mall" i hipermarketa "Tommy". Radove, koji su trajali od proljeća i zbog kojih su vozači "ispaljivali na živce" zbog gužvi tijekom ljeta, u jeku turističke sezone, izvele su tvrtke "Cestar" iz Splita te Hering iz Širokog brijega.

Asfaltirav se Kaštelanska, evo kuda se može voziti

Iz Grada Solina obavještavaju vozače da radovi na asfaltiranju Kaštelanske ulice koji su se trebali obaviti u subotu, odnosno u ponedjeljak ili utorak, odraditi u srijedu s početkom u 7 sati.

Javni gradski prijevoz odvijat će se ulicama Stjepana Radića, Don Frane Bulića i Kaštelanskom do Salonitanske, dok ostala vozila moraju prometovati do Vatrogasnog doma u Kaštel Sućurcu te se potom spuštaju na staru Kaštelansku i potom vraćaju prema Solinu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:28