StoryEditorOCM
DalmacijaOVO JE HRVATSKA

Dalmatinske priče koje paraju srce: 'Ne tražim novac nego samo nahranite moju djecu'; 'Kćer i sin mi jedu jednom dnevno'; 'Molim vas poklonite mi nešto odjeće'...

Piše R. N.
18. prosinca 2018. - 20:17

Nedavno je osnovana Facebook grupa 'Pokloni Božić' koju je pokrenula Radio Dalmacija. U grupu se javljaju deseci onih iz Splita i cijele Dalmacije kojima je potrebna pomoć, ali i oni koji žele pomoći. javljaju se ljudi i iz Slavonije koji doslovce mole koricu kruha.

I vi se OVDJE možete učlaniti u ovu grupu i nekome uljepšati nadolazeće blagdane. 

Ovo su samo neke od molbi siromašnih građana: 

GLADNA OBITELJ

Živimo u teškoj situaciji. Primamo socjalu, imam dvoje djece, a muž mi je bolestan. Nemamo za račune ni hranu. Pomognite nam bar u hrani da obradujem svoju djecu...

IMA LI NETKO STARI USISAVAČ?

Lijep pozdrav, imam jednu zamolbu. Ima li netko višak usisavač,  naš je prekuječer pregorio i ne može se više popraviti, a novaca nemam za novi. Hvala puno.

DJECA MI JEDU JEDNOM DNEVNO...

Lijep pozdrav dragi ljudi. Ja nisam iz Dalmacije već iz Slavonije. Samohrana sam majka dvoje dijece i brijem se o treem djetetu od sestre invalida. Svi su kod mene i brinem koliko mogu o njima. Živimo u unajmljenoj kući, najam plaćam 800kn, ne radim nigdje, živimo od zajamčene naknade... Jako nam je teško. Djeca jedu jedan puta na dan ponekada dva puta, slatkiša samo kada im netko pokloni. Ne tražimo ništa osim odjeće i obuće ako netko ima viška, jer to nam je luksuz kupovati, a djeca moraju u školu. Veličine za cure su:odjeća xxl i 134,obuća 38 i 31.. Za dečke odjeća M/L i 134,obuća 43 i 33.. Za najmanjeg dečka 86/92 ali za njega ne treba puno jer ne ide u vrtić ni školu. Ako bi tko htio pomoći bili bi smo zahvalni.

MOLIMO MALO HRANE

Pozdrav. Nismo iz Dalmacije, a iako sam do sada svima pomagala, sada smo i mi dosli u tešku situaciju di nam treba hrane. Imam curicu sa poteškoćama u razvoju, i ja sam bolesna pa trenutno ne mogu raditi. Sitnica hrane nama dobro dođe.Hvala od srca...

ČOVJEK IZ SPLITA MOLI POMOĆ

Molim sve dobre ljude za pomoc u hrani... Primam samo socijalnu pomoću iznosu od 800 kuna. Stanarina mi je 600 kuna,tako da nemogu pokriti još i režije i hranu. Ako mi netko želi pomoći i može ja ga iskreno molim da to učini jer mi je pomoć zaista potrebna...Božić je pred vratima, a ja nemam što staviti na stol... Molim vas za pomoć. Hvala vam od srca unaprijed i Bog vas blagoslovio. 

Ukoliko i vi želite pomoći ovim siromašnim ljudima da Božić ne dočekaju gladni u grupu na Facebooku se možete učlaniti OVDJE. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:24