StoryEditorOCM
DalmacijaNeuspjela inicijativa

Trogirska vlast rušenjem kvoruma spriječila raspravu o 'Holdingu': 'Ne želimo sudjelovati u nekakvim farsama i politikantstvu'

Piše Gordana Dragan
28. prosinca 2018. - 10:37

Tematska sjednica Gradskog vijeća Trogira o stanju u tvrtkama "Trogir holding" i "Dobriću" koju je zatražila oporba HDZ-HSP jučer nije održana.

Nakon što vijećnici vladajuće koalicije SDP-HNS-HSU nisu željeli sudjelovati u toj raspravi, napustili su vijećnicu i srušili kvorum, pa zasjedanje nije nastavljeno.

Predsjednik vijećničkog kluba Dubravko Škokić (SDP) kazao je kako "ne žele drugi put slušati isto izvješće koje su iscrpno analizirali prije dvadesetak dana", a tada se ujedno raspravljalo i o poslovanju svih ustanova koje su korisnici gradskog proračuna.

Tada su, podsjetimo, oporbenjaci napustili vijećnicu smatrajući da se nije radilo o tematskoj sjednici, jer "Holding" i "Dobrić" nisu bili izdvojena točka. Stoga su potpisima trećine gradskih zastupnika naknadno zatražili raspravu samo o stanju u ta dva komunalna poduzeća.

– Imali ste tada priliku saslušati i pitati Božidara Mišu, predsjednika Uprave "Trogir holdinga", sve što vas je zanimalo. To niste učinili nego ste napustili sjednicu, a mi ne želimo sudjelovati u nekakvim farsama i politikantstvu – naglasio je Škokić.

– Žao mi je što se oporba povukla prošli put. Čini mi se da dodatno želite nametati neke stvari što nije u redu. Zašto neke probleme od prije 15 godina ponovno namećete i prozivate nove ljude koji su sada na čelu toga poduzeća. Stotinu puta sam ponovio kako s pozicije predsjednika Vijeća, ali ni kao čovjek nikada neću dopustiti "mutne radnje" ako ih primijetim kod izvršne vlasti ili u bilo kojoj ustanovi, pa tako i u "Holdingu". Problemi koji su uočeni moraju se riješiti, a svaka druga priča vodi politizaciji – kazao je Ante Piteša, predsjednik Vijeća.

I gradonačelnik Ante Bilić (SDP) ustvrdio je kako vijećnici vladajuće koalicije nisu htjeli sudjelovati u farsi i traženju senzacije tamo gdje je nema.

– Drago mi je da proces pripajanja "Holdinga" i "Dobrića" ide svojim tijekom, da je dosta toga krenulo u pravom smjeru i da tvrtka ima svoju perspektivnu budućnost – rekao je poteštat, a na upit zašto je ponovno sazvao sjednicu o komunalnim tvrtkama odgovorio je da je to "po Poslovniku bio dužan jer je trećina vijećnika to zatražila".

U ime bloka HDZ-HSP Marko Hrsto je istaknuo kako će ustrajati i ponovno tražiti sazivanje sjednice o stanju u tim gradskim komunalnim poduzećima. Predsjednik Nadzornog odbora "Holdinga" Ivan Emer uzvratio je kako nema ništa protiv toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:42