StoryEditorOCM
Dalmacijavjetar u leđa

Vlada široke ruke za blagdane: Imotskom otpisan ogroman dug, evo što je poručio gradonačelnik

28. prosinca 2018. - 20:50

Čini se da Imoćani itekako mogu biti zadovoljni finišom ove godine. Ovih dana stigla je vijest iz Zagreba kako je Vlada RH otpisala dug Gradu Imotskom u visini od 34 milijuna kuna. Gradonačelnik Ivan Budalić nije krio zadovoljstvo:

– Ovim potezom ne samo da smo ostvarili veliko financijsko rasterećenje za grad Imotski, već smo dobili priliku za čisti start i investicijski zamah u novoj godini. Ovaj otpis duga znači prostor i sredstva za nove projekte, znači planiranje ulaganja u infrastrukturu, gospodarstvo, školstvo... Ovo nam daje vjetar u leđa da krenemo s projektima Veleučilišta i Muzeja – čime ćemo stvoriti priliku za obrazovanje, zaposlenje i budućnost naših mladih.

Izuzetno sam ponosan na svoj tim te jako sretan što je ovo rješenje došlo u 2018. godini. Ambicije za 2019. su velike, ali znam da ih sve možemo zajedno ostvariti. Moje obećanje građanima bilo je raditi za Imotski i svakim svojim potezom želim to potvrditi. Građani neće biti taoci loših političkih i poslovnih odluka te ćemo kucati kome god treba da ostvarimo kapitalne projekte i rezultate za naš grad – izjavio je gradonačelnik Budalić.

Sporni dug Grada nastao je naplatom jamstava zbog nevraćanja kredita u prošlosti. Dug je gradonačelnika Budalića dočekao kada je došao na dužnost.

Zadovoljstvo ovom godinom za Imoćane je počelo kad im je Ministarstvo državne imovine dalo na neograničeno korištenje veliki kompleks "Duhanske stanice", da bi samo nekoliko dana poslije ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac donijela Odluku o intervencijskom planu za korištenje fondova EU-a oko 20 milijuna eura, za Grad i osam imotskih općina.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 18:57