StoryEditorOCM
Dalmacijavruća stolica

Prva dama na čelu Turističkog ureda: mlada direktorica Marija ima velike planove za Jelsu; Pročitajte i odgovor na glasine da joj je pomoglo to što je bila načelnikova djevojka

29. prosinca 2018. - 11:39
marija_marjan_jelsa-161218

Nakon što su u novije vrijeme dužnost direktora Turističkog ureda TZO-a Jelse obavljali isključivo muškarci – Veljko Drinković, Tonči Makjanić, Niko Skrivaneli i Ivo Duboković – na tu "vruću" stolicu upravo je sjela Marija Marjan, ekonomistica iz Zavale.

Marija Marjan cijeli je svoj život u turizmu, veći dio provela je radeći u obiteljskom poslu, a drugi u hotelima. No, što ova mlada dama namjerava učiniti kad je riječ o poslovanju i budućem vođenju Turističkog ureda na čijem je čelu?

– Moja je vizija turistička destinacija koja obiluje raznolikošću doživljaja i događanja. Kao prvo, ne bih se orijentirala na tip turizma koji stručno kategoriziraju kao obiteljski, nego bih težila tome da Jelsa privuče ljude koji vole kulturu, prirodu, koji vole jesti i piti, koji vole dobru glazbu, povijest našega škoja, sport... Nije važno jesu li mladi, stari, sami ili s obitelji – ističe Marija Marjan, koja je ovih dana itekako prionula na posao vezano uz proslavu božićno-novogodišnjih blagdana.

Tome dodaje da ovu funkciju može obnašati samo onaj tko istinski voli svoje mjesto, tko prepoznaje magiju i "duh mjesta", tko podržava razne manifestacije značajne za doživljaj turista i, na kraju, onaj tko sve to zna marketinški prezentirati. U tom pogledu već se pristupa izradi vizualnog identiteta općine Jelsa i dugo očekivane web-stranice. Općenito želi da naselja koja "pokriva" budu uistinu posebna, po čistoći, po ljubaznosti, po događanjima, te u tom smislu i kreće u pripremu sljedeće turističke sezone.

– Istina je, za sezonu 2019. planiramo velike stvari. Prva od njih je svjetska MTB utrka u suradnji s Biciklističkim savezom Dalmacije, nakon toga imamo procesiju "Za križen", koju ćemo na najbolji mogući način približiti gostima zainteresiranima za sakralni turizam, odmah tjedan nakon Uskrsa planira se dramska i likovna kolonija te zajedničko udruživanje snaga za prezentaciju naših najjačih gastronomskih aduta: vina i ulja, te mediteranske prehrane. Još mnogo malih sadržajnih koncepata pripremamo za predsezonu i posezonu, koju ćemo ove godine pokušati što bolje reklamirati i upotpuniti i sadržajno i marketinški. Našim gostima možemo jamčiti da će glavna sezona biti šarolika s mnoštvom različitih događanja – poručila je mlada direktorica 

Stara ljubav utjecaja nema

Nova direktorica izabrana je na ponovljenom natječaju, između tri prijavljena kandidata. Članovi Vijeća dali su joj povjerenje smatrajući da će kvalitetno obavljati zahtjevan posao.

Polemike u javnosti izazvala je, međutim, činjenica da su Marija Marjan i općinski načelnik Jelse Nikša Peronja svojedobno bili u ljubavnoj vezi, što je bilo dovoljno za glasine o mogućem pogodovanju.

Peronja je takve izjave demantirao, naglašavajući kako ne bi bilo u redu da Marija Marjan ne bude izabrana samo zato što je nekada davno bila njegova djevojka. Ž.R.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:38